Annonce
Assens

Efter høringsrunde: Flertal giver grønt lys for uændret udviklingsplan

Skal der bygges ferieboliger her, eller skal det forblive natur? Et politisk flertal går fortsat ind for det første. Arkivfoto: Kim Rune
SF og DF enige om, at jordbassinerne skal holdes fri for byggeri, SF stemmer dog for planen

Assens: Et flertal i Miljø-, Teknik- og Planudvalget lægger op til en vedtagelse af udviklingsplanen for Assens by, når den kommer i byrådet i næste uge.

Kun Dansk Folkepartis medlem af udvalget, Lars Kolling, stemte imod. Han ønsker ikke, at der bygges på jordbassinerne, hvor planen lægger op til, at der bygges individuelle feriehuse i "den vilde landskabspark" og et landskabshotel med spafaciliteter. På grund af kommunens dårlige økonomi kan Lars Kolling heller ikke gå ind for det såkaldte åbningstræk. Åbningstrækket har til hensigt at styrke forbindelsen mellem by og havn gennem indretning af en ny havneplads, omlægning af Indre Ringvej og flytning af biblioteket til den tidligere rådhusbygning i Willemoesgade, hvor det skal forvandles til et moderne "multitek" med flere funktioner end det traditionelle bibliotek.

- Jeg har hele tiden været af den opfattelse, at det er et industriområde, der er ved at blive opslugt af naturen. Der er en god biodiversitet der, og derfor synes jeg, det skal udvikles rekreativt. Hvis vi begynder at bygge der, vil det ikke være så åbent et naturområde som det er i dag, siger Lars Kolling om jordbassinerne. Han har også været med i den arbejdsgruppe, der har været nedsat om netop jordbassinerne for at synliggøre dem. Selv har han også brugt området, fortæller han.

Annonce

Udviklingsplan

Fremtidens Assens skal udvikles ud fra tre fokuspunkter.

1. Den bynære havn

Ny havneplads. Hoteludvidelse. Sommerhavn. Boliger. Multitek.

2. Den kulturelle købstad

Fortætning af handelsgade. Caféer og restauranter samles omkring Torvet. Kulturaksen, Museum Vestfyn, Tobaksgaarden og Kulturladen (Plums tømmerlade).

3. Det vilde bylandskab.

Jordbassinerne. Ferieby og landskabshotel. Spa og wellness. Søbad. Grøn boldpark.

Planen er blevet til i et samarbejde mellem flere interessenter, en politisk styretruppe og rådgivende arkitekter.

Realdania støtter åbningstrækket (forbindelsen mellem by og havn) med 10 mio. kroner.

Byg ved Arena Assens

Når det gælder jordbassinerne, er også SF imod, at der skal bygges på dem, mens Leif Rothe Rasmussen (S) undlod at stemme.

- Jordbassinerne skal være et rekreativt område. Jeg mener også, det er urealistisk, at der skulle være investorer med penge til at pilotere meget dybt for at bygge der, siger Flemming Risskov Jørgensen (SF).

SF stillede et ændringsforslag. Ifølge det skal jordbassinerne holdes fri for byggeri. Hotel og feriehuse henvises til området ved saftstationen, og hotellet kaldes et sportshotel, der henvender sig til fysisk aktive gæster. Med i SF's forslag er også den grønne boldpark, der skal samle alle byens foreninger i et nyt idrætslandskab.

Udvalgsformand Dan Gørtz (V), stemmer for den samlede plan. Han mener ikke, at en smule bebyggelse på jordbassinerne hindrer en naturoplevelse.

- Der er 30 hektar jord, og der vil blive bygget på 20 procent af det. Det er ikke enten eller, men både og, siger han og lægger vægt på, at der ikke bliver tale om dominerende bebyggelse.

I modsætning til Lars Kolling stemte Flemming Risskov Jørgensen for den samlede udviklingsplan, SF vil dog fortsat være imod byggeri på Jordbassinerne, understreger han.

Ikke råd

DF er med begrundelse i kommunens økonomiske situation imod, at der på nuværende tidspunkt bruges kommunale kroner på udviklingen af Assens.

- Jeg tror ikke på, at et multitek kan gøre noget for udviklingen, og omfartsvejen kommer til at koste mange millioner. Vi har andre udfordringer med for eksempel skoler og pasning af ældre, siger Lars Kolling.

Flemming Risskov Jørgensen mener ikke, kommunen kommer til at tage af den slunkne kasse for at finansiere åbningstrækket, som Realdania støtter med 10 mio. kroner.

- De 10 mio. kroner (som Assens Kommune selv skal bidrage med red.) går op med salget af byggeretter på de bynære havnearealer, så det er ikke, når det kommer til stykket, kommunen, der kommer til at betale, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-vægter kritiserer vinderforslag: - Skal der liv i Faaborg, skal vi have en bedre vej til Odense

Annonce