Annonce
Kerteminde

Efter hærværk og trusler: Forældregruppe vil gå ture på skole efter lukketid

 Sanne Fonnesbæk og Martin Burski har to børn på Kerteminde Byskole. Foto: Peter Ammitzbøll
Sanne Fonnesbæk og Martin Burski har startet facebook-gruppen: Kerteminde Byskole - Tryghed Nu.
Annonce

Kerteminde: Hvert forår er det et sikker tegn på, at sommeren er på vej til Kerteminde, når naboerne til Kerteminde Byskole begynder at klage over de vilde fester på skolen efter lukketid.

I Fyens Stiftstidende har vi flere gange beskrevet de vilde fester, hvor der bliver røget hash, smadret flasker og gasset højlydt op på de unges scootere, så naboerne ikke kan sove. Og en gang imellem går festen over gevind, og politiet bliver indblandet.

Sådan har det været i flere år, og naboerne har forsøgt at klage både til politi og kommune, uden der er sket det helt store.


Min egen datter er blevet truet med tæsk af nogle unge.

Sanne Fonnesbæk


- Naboerne er meget trætte af det, og mange af dem har prøvet at gøre noget ved det, men der sker ikke en skid, fortæller Sanne Fonnesbæk, der selv har børn, der går på Kerteminde Byskole. De får dog ikke lov til at være på skolen, efter klokken har ringet ud.

- Min egen datter er blevet truet med tæsk af nogle unge, efter hun var på skolen en eftermiddag sammen med en veninde, fortæller Sanne Fonnesbæk, der sammen med børnenes far, Martin Burski, engang for alle vil sætte en stopper for problemet.

Annonce

- Det her må stoppe

Parret har oprettet facebook-gruppen: Kerteminde Byskole - Tryghed Nu, hvor de opfordrer Kerteminderne til at stå sammen og hjælpe med at gøre Kerteminde Byskole til et sikkert sted at være for byens børn - også uden for skoletiden.

- Det her må stoppe – vi kan ikke bare sidde passivt og kigge på. Vi er en stor flok ressourcestærke forældre og borgere i Kerteminde, så lad os skabe et fællesskab og hjælpe hinanden, vores børn, skolen og byen, skriver Sanne Fonnesbæk i gruppen.

-Lad os stå sammen og gøre Kerteminde Byskole til et sted, hvor vores børn trygt kan færdes igen, og hvor de ikke skal gå rundt i glasskår, fordi nogle unge mennesker ikke kan opføre sig ordentligt.

Første skridt til at få lagt en dæmper på de vilde fester er, at få samlet en gruppe af frivillige voksne der vil gå en aftentur rundt på skolens arealer og holde øje med de unge.

- Det er ikke for at få de unge væk, for de må gerne være her, vi vil bare gerne have en dialog med dem, om hvordan man opfører sig. Og der skal også være plads til, at de unge, der ikke er stærke, kan være på skolen, forklarer Sanne Fonnesbæk.

Annonce

Møde på Havnen

Facebook-gruppen har på kort tid rundet 250 medlemmer.

-  Vi er allerede en stor flok forældre, der kender hinanden på kryds og tværs. Men vi opfordrer alle til at melde sig ind. Så vil der blive lagt opgaver ud med, hvem der skal ud og gå aftentur -  hvornår, supplerer Martin Burski.

For at få endnu flere til at støtte op om initiativet har parret indkaldt til et offentlig møde søndag 20. september klokken 17.15 på Restaurant Havnen i Kerteminde.

- Vi skal snakke om, hvordan vi griber det her an og ikke mindst, hvordan vi kommer i dialog med de unge, forklarer Martin Burski.

Annonce

Anmeld det hver gang

Parret ser nemlig ikke andre udveje, end at forældrene selv må gå i gang, hvis urolighederne på skolen skal stoppes.

- Vi ville rigtig gerne have, at kommunen kom på banen, men det tror vi ikke på. Politikerne snakker bare, siger Martin Burski

Og politiet har de haft fat i gentagne gange, når der har været problemer på skolen. Men der er langt fra Odense til Kerteminde, når der er gang i den på skolen.

- Jeg har snakket med politiet flere gange, og de siger, vi skal sørge for at anmelde det, hver gang der sker noget. For når de får flere anmeldelser, så kommer de også og patruljerer mere, siger Sanne Fonnesbæk.

- Tror I, det er muligt at stoppe de vilde fester med forældre-patruljer?

- Ja, når der bliver sat fokus på det, så går det i sig selv. Det kan godt være, at det så bare flytter et andet sted hen. Ned på rutebilstationen eller Jollehavnen. Men vi vil ikke finde os i, at de smadrer noget på Kerteminde Byskole, siger Martin Burski.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fra sexchikane til alderschikane

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce