Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efter hærværk: Politikere vil ikke tv-overvåge

Beboerne er trætte af, at der ofte sker hærværk på parkerede biler på p-pladsen på Grøftager i Ringe, men politkerne siger nej til at sætte kameraovervågning på pladsen. Foto: René Johansen
Underskriftsindsamling i Grøftagerområdet var ikke nok til at overbevise kommunalbestyrelsen om overvågning af hærværksplaget p-plads

Ringe: En underskriftsindsamling fra borgere i Grøftagerområdet i Ringe, der er trætte af at finde deres biler med ridser i lakken, opskårne dæk og smadrede ruder, er ikke nok til at få politikerne til at etablere tv-overvågning på den store parkeringsplads i bunden af den lukkede villavej.

Her sker ret ofte hærværk på de parkerede biler, og det frustrerer selvsagt bilejerne, der gentagne gange har henvendt sig til både Fyns Politi og Faaborg-Midtfyn Kommune. Borgmester Hans Stavnsager har også modtaget klager, fortalte han på byrådsmødet forleden.

En af borgerne har afleveret 20 underskrifter fra sig selv og sine naboer for at få etableret tv-overvågning. De må borgerne nemlig ikke selv gøre, da arealet er offentligt, men kommunen vil formentlig godt kunne få politiets tilladelse til at sætte kameraer op.

Det har kommunalbestyrelsen imidlertid sagt nej til.

- Dels ligger der etiske overvejelser til grund, dels er der et økonomisk aspekt, for hvis vi sætter kameraer op ét sted, hvor mange andre steder skal vi så gøre det? forklarede Hans Stavnsager på mødet.

Ingen i kommunalbestyrelsen modsagde ham, men Søren Clemmensen (K) efterlyste en større temadrøftelse af hele problematikken, og den kommer op på politisk plan på et senere tidspunkt.

På nuværende tidspunkt anvender Faaborg-Midtfyn Kommune alene tv-overvågning på kommunale ejendomme med fokus på beskyttelse af fysiske aktiver og/eller med henblik på medarbejderes sikkerhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce