Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efter hærværk: Politikere vil ikke tv-overvåge

Beboerne er trætte af, at der ofte sker hærværk på parkerede biler på p-pladsen på Grøftager i Ringe, men politkerne siger nej til at sætte kameraovervågning på pladsen. Foto: René Johansen
Underskriftsindsamling i Grøftagerområdet var ikke nok til at overbevise kommunalbestyrelsen om overvågning af hærværksplaget p-plads

Ringe: En underskriftsindsamling fra borgere i Grøftagerområdet i Ringe, der er trætte af at finde deres biler med ridser i lakken, opskårne dæk og smadrede ruder, er ikke nok til at få politikerne til at etablere tv-overvågning på den store parkeringsplads i bunden af den lukkede villavej.

Her sker ret ofte hærværk på de parkerede biler, og det frustrerer selvsagt bilejerne, der gentagne gange har henvendt sig til både Fyns Politi og Faaborg-Midtfyn Kommune. Borgmester Hans Stavnsager har også modtaget klager, fortalte han på byrådsmødet forleden.

En af borgerne har afleveret 20 underskrifter fra sig selv og sine naboer for at få etableret tv-overvågning. De må borgerne nemlig ikke selv gøre, da arealet er offentligt, men kommunen vil formentlig godt kunne få politiets tilladelse til at sætte kameraer op.

Det har kommunalbestyrelsen imidlertid sagt nej til.

- Dels ligger der etiske overvejelser til grund, dels er der et økonomisk aspekt, for hvis vi sætter kameraer op ét sted, hvor mange andre steder skal vi så gøre det? forklarede Hans Stavnsager på mødet.

Ingen i kommunalbestyrelsen modsagde ham, men Søren Clemmensen (K) efterlyste en større temadrøftelse af hele problematikken, og den kommer op på politisk plan på et senere tidspunkt.

På nuværende tidspunkt anvender Faaborg-Midtfyn Kommune alene tv-overvågning på kommunale ejendomme med fokus på beskyttelse af fysiske aktiver og/eller med henblik på medarbejderes sikkerhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Annonce