Annonce
Kerteminde

Efter håbløs erhvervsklima-måling: Erhvervslivet vil have flere penge

Jess Aagaard er utilfreds med kommunens gentagne dårlige placering i DI's måling. Foto: Arkiv
Borgmesterens mange virksomhedsbesøg er ikke nok- der må investeres, siger formanden for Kerteminde Erhvervsforening. Han er skuffet over DI's måling på erhvervsklimaet, der placerer Kerteminde som en af de dårligste i Danmark.

Hvert år måler Dansk Industri på de danske kommuners erhvervsklima.

Der ser blandt andet på de fysiske rammer, infrastrukturen, skatter og afgifter.

På næsten alle parametre ser det skidt ud for Kerteminde Kommune, som scorer en 75.-plads.

Og det skuffer Kerteminde Erhvervsforenings formand Jess Aagaard.

- Min umiddelbare reaktion er, at det er skuffende, at det ikke har rykket sig. Vi ønsker, at kommunen prioriterer erhvervsservice, siger han.

Annonce
Her kan du se de enkelte parametre, som DI vurderer de danske kommunener på. Her er det Kertemindes placeringer. Foto: Screenshot fra DI.dk

Sæt penge af

Kommunen skal snart i gang med budgetforhandlingerne, og der skal der sættes penge af til at gøre kommunen mere erhvervsvenlig, hvis det står til Jess Aagaard.

- Vi ligger dernede i bunden og roder rundt i rigtig mange år, og det er jo klart, når man ikke giver det nok opmærksomhed fra kommunal side, simpelthen.

- I mange år har vi påpeget, at det skal prioriteres. Det koster penge, sådan er det.

Erhvervsforeningen kræver mere handling fra borgmesteren.

- Det er ikke alene gjort ved, at borgmesteren rejser rundt og besøger erhvervsvirksomheder. Det er fint, men det er ikke gjort ved det. Man bliver nødt til at bruge nogen ressourcer. De gode kommuner har en erhvervschef, som udelukkende tager sig af erhvervsservice.

- Vi vil gerne have, at der sættes penge af til sådan en person, siger han.

Måling siden sidst

Kerteminde har historisk altid placeret sig dårligt i DI's erhvervsklimamåling.

Siden sidste år er Kerteminde dalet 9 pladser ned af listen. Der måles på forskellige parametre, hvor virksomhederne i kommunen bliver spurgt ind til, hvor godt kommunen hjælper dem.

En af dem, der gør rigtig ondt i år er de fysiske rammer, hvor virksomhederne bliver spurgt, hvor tilfredse de er med tilgængeligheden af erhvervsgrunde, den lokale planlægning og kommunens digitale infrastruktur. Her er Kerteminde braget ned fra en 52. til en 84.-plads.

Under kategorien "Skatter, afgifter og gebyrer" ender kommunen på en 91.-plads - bare 7 pladser fra at skrabe bunden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Profiler forlænger i Odense Håndbold

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce