Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efter 'giftige overskrifter': Faaborg-vægter smider partibogen

Klaus Thormann blev før valget i 2017 kaldt "et løstgående missil" i avisen. Det har skadet hans muligheder for indflydelse, mener han. Arkivfoto: Torsten Cilleborg
Avisen har gjort det svært for mig at blive lyttet til, forklarer Klaus Thormann. Fællesledelsesformand John Larsen ærgrer sig over udmelding

Faaborg: Den kendte Faaborg-vægter Klaus Thormann har meldt sig ud af Socialdemokraterne, som han ellers stillede op for ved kommunalvalget i 2017. Han mener, avisen har gjort det svært for ham at trænge igennem med sine synspunkter, og føler ikke, der er plads til dem i partiet.

Thormann har valgt at meddele sin beslutning på Facebook, hvor han blandt andet skriver i et opslag:

"Det bør vel være bemærket af alle her, at jeg til en hver tid vil kæmpe for mit levested Faaborg. Jeg har taget mig den frihed at påpege flere underlige og uhensigtsmæssige tiltag, som man fra højeste sted har anset for at være faaborgvenlige. Som socialdemokrat udnævnte FS mig til at være et ”omvandrende missil” (formuleringen var løstgående missil, red.) hvilket har ødelagt min tilgang til kommunalpolitikken, da alle mine udfald er blevet tolket som brok, og lagt ud som et socialdemokratisk problem! Hvis ikke indholdet af mine udtalelser og skriverier var kritiske, forsynede vort dagblad artiklerne med giftige overskrifter. Gryden skulle jo holdes i kog."

Annonce
Alle mine udfald er blevet tolket som brok, og lagt ud som et socialdemokratisk problem! Hvis ikke indholdet af mine udtalelser og skriverier var kritiske, forsynede vort dagblad artiklerne med giftige overskrifter.

Klaus Thormann i opslag på Facebook.

Savner Faaborg i byråd

I opslaget noterer Thormann også, at han finder det ærgerligt, der ikke er menige faaborgensere i den socialdemokratiske byrådsgruppe. Borgmester Hans Stavnsager bor ganske vist i Faaborg:

"Men som borgmester kan man ikke tillade sig at tage egnsmæssige særsynspunkter, uden at skramme sin fælleskommunale opgave som borgmester - det forstår jeg godt," skriver Thormann.

Thormann fik 195 personlige stemmer ved valget i 2017, hvor Socialdemokraterne stillede op med syv-otte kandidater fra Faaborg-området, som trak så mange stemmer fra hinanden, at kun Hans Stavnsager blev valgt.

Skifter ikke parti

Klaus Thormann meddeler videre i sit opslag, at han opsiger sin bestyrelsespost i partiforeningen og forlader partiet.

"Og nej – jeg skifter ikke til et andet parti! Jeg forlader bare den politiske kampplads, for det er gået op for mig, at et ”omvandrende missil” ikke trives i lavloftede rum. Nej, der skal være frirum over missilet med plads til fri flyvning, ellers forstener debatten!" hedder det i hans nytårshilsen.

Klaus Thormann, der tidligere har været opstillet for Helhedslisten i gamle Faaborg-kommune, siger uddybende, at avisen har gjort det svært for ham at vinde gehør for sine synspunkter.

- Jeg er blevet kaldt et missil, og når jeg har sagt noget, er det altid blevet forsynet med negative overskrifter, så avisomtalerne har gjort, at jeg er blevet opfattet som en brokrøv, man ikke skal tage alvorligt. Jeg har heller ikke oplevet det frirum til at have sine egne synspunkter i partiet, som jeg havde forventet, siger han.

Klaus Thormann

Klaus Thormann, 63, Faaborg, stillede op for Socialdemokratiet ved kommunalvalget 2017. Han fik 195 personlige stemmer og blev ikke valgt. Han har tidligere været opstillet for Helhedslisten i den gamle Faaborg Kommune.

I 2016 blev han årets faaborgenser som anerkendelse for hans store arbejde i Faaborgs Vægterlaug.

Han har i sin 39-årige karriere som lærer blandt andet andet undervist på Bernstorfsminde Efterskole, Sundskolen, Enghaveskolen, Horne skole og Bøgebjergskolen.

Partifæller anerkender beslutning

Formand for partiforeningen Faaborg-Broby Lars Bjarne Nielsen, oplever ikke, at Klaus Thormann smækker med døren:

- Opslaget på Facebook, står for Thormanns egen regning. Jeg tænker Faaborg-området er godt repræsenteret i den socialdemokratiske byrådsgruppe med Hans Stavnsager fra Faaborg og Anstina Krogh fra Haastrup. Jeg vil savne Klaus for mange gode synspunkter, men beslutningen er hans. Den kan jeg ikke gøre noget ved.

Formand for den socialdedemokratiske fællesledelse i Faaborg-Midtfyn, John Larsen, siger, at han ærgrer sig over, at Klaus Thormann har valgt at melde sig ud af partiet:

- Vi har højt til loftet og rum til diskussioner, så der er plads til Klaus Thormann, men når han føler et behov for at stå mere fri, så er og bliver det hans beslutning, siger han.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra borgmester Hans Stavnsager, men i en hilsen i kommentartråden på Facebook, skriver han til Klaus Thormann:

"Godt nytår, Klaus. Vi vil givet også fremover få mange gode debatter om, hvad der er bedst for Faaborg - og for resten af kommunen."

63-årige Klaus Thormann valgte for et år siden at kvitte sit job som lærer på Horne Skole i frustration over, at folkeskolen skulle inkludere et stigende antal urolige elever. Han kalder sig nu selvstændig. Han nyder et bijob som Faaborg-vægter i sommermånederne og er desuden dygtig tværfløjtenist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce