Annonce
Sport

Efter general Frederiksen: Mulig træningsstart lurer for topklubber

Michael Hemmingsen, sportschef i OB. Foto: Christian Nordholt
Statsminister Mette Frederiksen varslede mandag en mulig "forsigtig åbning" af det danske samfund efter påske. Sport Fyn har spurgt de fynske topklubber inden for håndbold og fodbold, om de forventer at være tilbage på træningsbanerne fra 14. april - og om klubberne overvejer midlertidig lønnedgang som det sker i FC København:
Annonce
Annonce

1 OB

Sportschef Michael Hemmingsen:

Jeg håber helt vildt, at vi kan komme i gang med træningen umiddelbart efter påske. Vi har forberedt os på alle seancer for at kunne træne sikkert på vore baner ved Ringvejen (OB's baner ved Kløvermosevej og Falen, red.), og dem vil vi umiddelbart kunne sætte i værk. Jeg håber virkelig, at der bliver åbnet op. Så vil vi alle have et mål at gå efter.

Med hensyn til en eventuel midlertidig lønnedgang (i FC København går alle - ledere, trænerstab og spillere - 20 procent ned i løn i foreløbig to måneder):

Det er ikke noget, vi lige på nuværende tidspunkt har inde over. Vi er jo en del af en stor organisation, Odense Sport & Event, der altid udviser rettidig omhu - og som skal være der i morgen. Og også er det. Pt. er der så mange usikkerhedsmomenter, så mere kan jeg ikke sige om det lige nu.

Lars Peter Hermansen, direktør i Odense Håndbold - her sammen med veteranen Kamilla Larsen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce

2 Odense Håndbold

Direktør Lars Peter Hermansen:

Det er positivt, at det går den rigtige vej. Men der er fortsat mange "hvis'er", og vi foretager os ikke noget, før vi ved noget konkret. 13. april er fortsat den dato vi har i kikkerten. Alle i klubben undtagen økonomi og undertegnede er foreløbig sendt hjem under ordningen med lønkompensation. Om der eventuelt bliver træning fra 14. april afhænger jo også af, hvor vi står med kampprogrammet - for os både den hjemlige liga og internationalt med EHF Cuppen. Så længe vi ikke ved, om turneringerne bliver genoptaget, så er der jo heller ingen grund til at genoptage træningen, for så træner spillerne jo bare frem mod ingenting. Vi må bare afvente udmeldingerne fra forbundene.

Med hensyn til en eventuel midlertidig lønnedgang:

Også her er vi afventende i forhold til, hvad DIF, DHF, Divisionsforeningen Håndbold og Spillerforeningen melder ud. Men jeg mener ikke, at vi ikke kan søge om lønkompensation ved en lønnedgang, så det er også et element i den sag.

Annonce

3 GOG

Direktør Kasper Jørgensen (også formand for Divisionsforeningen Håndbold):

Det ville være dejligt, hvis vi kunne komme i gang efter påske, og der var da en åbning i statsministerens tale. Men der skal selvfølgelig også være noget at træne hen imod, og i Divisionsforeningen har vi meldt ud, at der i hvert fald ikke afvikles DM-slutspil uden tilskuere. I Divisionsforeningen har vi også sagt, at spillerne skal have mulighed for at træne 14 dage, inden de kommer i kamp - og det er endog lige lovligt få dage i forhold til, hvor lang tid, de vil have været væk fra træning. Men hvis der kunne komme gang i træningen efter påske, kunne man se et scenarie, hvor spillerne kunne komme i aktion i maj. Problemet er imidlertid, at ikke mange - og det gør jeg heller ikke selv - tror på, at man får lov til at samle flere tusinde tilskuere til en kamp.

Med hensyn til en eventuel midlertidig lønnedgang:

Det har jeg ikke nogen kommentarer til.

Kasper Jørgensen, direktør i GOG og formand for Divisionsforeningen Håndbold - her med Anders Zachariassen, der er ny stregspiller i GOG fra næste sæson. Foto Birgitte Carol Heiberg

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce