Annonce
Nyborg

Efter fyring: Afdelingsleder ser sig om efter nyt job

Skolefritidsordningen i Aunslev er DGI-certificerede og har fokus på motion og bevægelse. Der lægges vægt på voksestyrede aktiviteter, som er fri for elektroniske spil. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Troels Juul Hansen har gennem de seneste 11 år været med til at bygge sfoen i Aunslev op til det, den er i dag. Nu er han afskediget med virkning fra 1. august 2019. Selv håber han på at kunne stoppe før tid.

Aunslev: Det er med meget blandede følelser, at lederen af skolefritidsordningen i Aunslev, Troels Juul Hansen, kan se tilbage på de seneste uger. Han lægger ikke skjul på, at han blev både skuffet og ked af det, da han fik beskeden om, at han er opsagt med virkning fra 1. august 2019. På den anden side er han stolt over den opbakning, som han har fået fra forældrene.

- Jeg vidste godt, at jeg sad på det yderste mandat, både set i forhold til antallet af medarbejdere og børnetallet. Derfor var det måske ikke så overraskende. Men derfor er det da noget rigtig øv alligevel, at Nyborg Kommune vælger at spare en leder væk. Til gengæld vil jeg sige, at vores skoleleder har håndteret det på en meget sober og ærlig måde, så jeg kunne ikke have ønsket mig mere i den situation. Det, jeg til gengæld kunne have ønsket mig, var, at Nyborg Kommune tilbød en fritstilling med et halvt års løn, så jeg ikke skulle komme på arbejde hver dag et sted, som jeg har været en del af i 11 år. Det er det sværeste at være i, både motivationsmæssigt og følelsesmæssigt, fortæller han.

Troels Juul Hansen er da også i fuld gang med at søge et nyt arbejde.

- Så jeg håber lidt, det kan få en ende inden så længe, sådan så alle kan komme videre. Både forældre og medarbejdere, men også i forhold til den struktur der skal være efterfølgende med en person mindre i vores ledelsesteam, siger han.

SFO'en bliver kompenseret for tabet af en afdelingsleder i form af ekstra pædagogtimer. Troels Juul Hansen har dog meldt klart ud, at det ikke har nogen interesse for ham.

- Jeg er her som leder og selvfølgelig også pædagog på halv tid. Men det er ledervejen, jeg skal gå, så det er bedre for mig at komme helt videre, lyder forklaringen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce