Annonce
Fyn

Efter Fyens Stiftstidendes afsløringer: Politianmeldt entreprenør går konkurs med flere firmaer, men fortsætter i andre

Pia Bolander Andersen (i den gule jakke) er gået konkurs med to virksomheder. Hende og hende mand Ole Mørk Andersen kører dog videre i andre virksomheder. Arkivfoto: Michael Bager
Ægteparret Pia Bolander Andersen og Ole Mørk Andersen er gået konkurs med flere virksomheder, siden Fyens Stiftstidende begyndte at skrive om deres indlogering af en større gruppe polske arbejdere tæt på et potentielt farligt kemikalielager. Parret fortsætter dog med at drive flere virksomheder – endda med samme navn som ét af de firmaer, der er gået konkurs.

Virksomhederne Årslev Entreprenørforretning og Årslev Fiber, som ægteparret Pia Bolander Andersen og Ole Mørk Andersen står bag, er nu begge blevet taget under konkursbehandling.

Det viser Fyens Stiftstidendes gennemgang af det Centrale Virksomhedsregister (CVR-registret).

Skifteretten i Odense afsagde den 12. februar konkursdekret mod selskabet Årslev Fiber, og præcis en måned efter - tirsdag den 12. marts - kom turen så til Årslev Entreprenørforretning, som er det navn, der figurer på virksomhedernes arbejdstøj og biler. Forud for konkursen har virksomheden dog skiftet navn til Byggeri Øst, så man er nødt til at kigge lidt dybere ned i CVR-registret for at finde ud af, at det i virkeligheden er Årslev Entreprenørforretning, der nu er begæret konkurs.

Konkurserne kommer, efter Fyens Stiftstidende har afsløret, hvordan Årslev Entreprenørforretning har haft en større gruppe polske arbejdere indlogeret ulovligt i en erhvervsbygning i Seden i det nordøstlige Odense tæt ved et lager med potentielt farlige kemikalier.

Efter at vi kunne dokumentere, at et kommunalt tilsyn var blevet taget godt og grundigt ved næsen i forbindelse med en kontrol af forholdene på stedet, valgte Odense Kommune at melde sagen til politiet.

Annonce

Kemikaliesagen i én sætning

Siden starten af februar har avisen kunnet afsløre, at der mangler at blive redegjort for 39 ton kemikalier, der tilsyneladende er forsvundet efter virksomheden Printlines konkurs i slutningen af 2016, mens de tilbageværende 31 ton kemikalier er blevet håndteret særdeles lemfældigt og opbevares lige ved siden af erhvervslokaler, hvor virksomheden Årslev Entreprenørforretning i månedsvis har haft en større gruppe polske arbejdere boende.

Rider videre på konkursbølge

Mens Pia Bolander Andersen i de seneste år har trådt sine allerførste skridt som ejer og direktør i entreprenørbranchen, er hendes mand Ole Mørk Andersen særdeles erfaren med branchen – og med, at hans virksomheder går konkurs, hvorefter arbejdet blot fortsætter i en anden virksomhed under nyt navn.

Ole Mørk Andersen er gået konkurs med 14 forskellige virksomheder og har i flere tilfælde samarbejdet med den berygtede revisor Kent Milling Hansen, der tidligere har været i fokus i forbindelse med Fyens Stiftstidendes serie ”Det dårlige selskab”.

I flere tilfælde har han købt gældsplagede selskaber for en krone, som han så har drevet videre i en periode, hvorefter de er gået konkurs. Hvor omsætningen fra selskaberne er forsvundet hen, står i mange tilfælde hen i det uvisse.

Finter i det skjulte

Selv om Årslev Entreprenørforretning og Årslev Fiber nu er begæret konkurs, ser Pia Bolander Andersen og Ole Mørk Andersen dog langt fra ud til at være færdige med at drive forretning.

Gennemgangen af CVR-registreret viser, at Pia Bolander Andersen stadig er registreret som direktør og ejer af flere virksomheder, og at der desuden er lavet flere navneændringer, så hun stadig kan kalde sig ejer af en virksomhed med navnet Årslev Fiber.

Den 5. februar er der registreret tre ændringer under Pia Bolander Andersens navn i CVR-registeret.

For det første har hun købt virksomheden Toproset ApS, som har solgt præmierosetter til ridestævner, og ændret virksomhedens navn til Årslev Fiber.

For det andet har en af hendes andre virksomheder, Årslev Udlejning, skiftet navn til Mørk og Bolander Holding – altså ægteparrets mellemnavne. Selskabet er et såkaldt iværksætterselskab (IVS), hvor der ikke tidligere har været aktivitet.

Og for det tredje har det konkursramte Årslev Fiber ændret navn til Årslev Udlejning, så det ved første øjekast ser ud til, at det er den virksomhed, og ikke Årslev Fiber, der er gået konkurs.

På den måde kan parret altså fortsat drive virksomheder, som over for kunderne stadig bærer det velkendte navn Årslev Fiber, mens kreditorerne må kigge langt efter at få deres gæld tilbagebetalt.

Avisen har forsøgt at få en kommentar fra Pia Bolander Andersen, men hun ønsker ikke at udtale sig om konkurserne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce