Annonce
Kerteminde

Efter frifindelse i Landsretten: Kommunaldirektør vil ikke give en undskyldning til Yvonne

Der er ingen undskyldning på vej til Yvonne Bæk Rasmussen fra den konstituerede kommunaldirektør i Kerteminde Kommune, Anders Thøning Bjældager. Arkivfoto: Helle Nordström
Anders Thønning Bjældager, konstitueret kommunaldirektør i Kerteminde Kommune, vil ikke undskylde til Yvonne Bæk Rasmussen, da anmeldelsen i sin tid faldt på en vurdering af sagen.
Annonce

Kerteminde: Bokser Yvonne Bæk Rasmussen skal ikke forvente at få en undskyldning fra Kerteminde Kommune, selvom Landsretten forleden fastslog, at der ikke var noget ulovligt i det opslag, som Yvonne Rasmussen lavede.

- Nej, jeg mener ikke, at der er grundlag for at skulle give en undskyldning. Da vi anmeldte det, gjorde vi det på baggrund af, at vi vurderede, at det var udenfor de rammer, der var. Landsretten har så afgjort, at fordi der alene er blevet postet på hendes personlige side, så er det, at det bliver spredt eller delt ikke hendes ansvar, og derfor kan hun ikke straffes, fortæller konstitueret kommunaldirektør, Anders Bjældager

Yvonne Bæk Rasmussen blev frikendt i Landsretten den 3. september i år for at udøve chikane efter §119 a i straffeloven med sit opslag på det sociale medie Facebook.

Da Yvonne Bæk Rasmussen den 18. december 2018 lavede opslaget, var både Kerteminde Kommunes kommunaldirektør og jurist af den opfattelse, at indholdet om den daværende forvaltningschef var strafbart. De skred derfor til en politianmeldelse.

FAKTA: Her er opslaget fra d. 18. december 2018, som Yvonne Bæk Rasmussen blev anmeldt for.

- Denne ubehagelige kvinde, har forvoldt skade på børn, unge og handicappede, ældre og sygdomsramte, for meget mere end én million kroner. Hun er skyld i, at flere voksne og ældre ikke har fået den rette træning, således at deres liv er endt før nødvendigt. I den sidste del af hendes ansættelse, har kvinden manipuleret og truet flere ansatte i familieafdelingens PBR, at det har ført til flere sygemeldinger, fyrringer og rigtig mange fejlbehandlede børn og unge. Må karma ramme! Vi et mange, der bare er glade for, at hun nu bare er VÆK.

Annonce

En politimæssig opgave

Anders Bjældager tilføjer, at kommunens opgave stoppede efter, at anmeldelsen blev indgivet.

- Vi har valgt i det øjeblik, vi anmeldte det, at overlade til politiet at vurdere, om der var grundlag for at rejse tiltale. Det valgte politiet at gøre, og det er stadig deres vurdering og afgørelse, siger Anders Bjældager.


Nej, jeg mener ikke, at der er grundlag for at skulle give en undskyldning. Da vi anmeldte det, gjorde vi det på baggrund af, at vi vurderede, at det var udenfor de rammer, der var.

Anders Thønning Bjældager, konstitueret kommunaldirektør i Kerteminde Kommune


Da Landsretten fandt frem til sin afgørelse gjorde de med udgangspunkt i straffelovens § 119 a, hvor opslag deles på eksempelvis hadsider, hvor personer bliver krænket eller forfølges.

I sagen med Yvonne Bæk Rasmussen var et enkelt opslag på Facebook ikke nok til at blive omfattet af den bestemmelse. Desuden var opslaget heller ikke så grovt, at det blev omfattet af straffelovens § 119 a.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce