Annonce
Søsiden

Efter forlis: Nyrenoveret i maj - nu skal den nyrenoveres igen

No. 5. Elbe blev leveret nyrenoveret i maj. Nu er den tilbage i Hvide Sande til en ny omgang. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Fyn Rundt-kendingen No. 5 Elbe er vendt tilbage til Hvide Sande Shipyard.

HVIDE SANDE: Da Søsiden i maj i år besøgte Hvide Sande Shipyard, var værftet ved at afslutte en 12 mio. kroners renovering af det smukke sejlførende lodsfartøj No. 5 Elbe fra Hamborg.

Mindre end en måned efter lå den over 100 år gamle skonnert på Elbens bund.

Som konsekvens af en uheldig manøvre om bord var No. 5 Elbe blevet ramponeret af et containerskib og sank efter redning af de godt 40 ombordværende. No. 5 Elbe blev i første omgang undersøgt på tysk værft og er nu i fragtskib bragt til Hvide Sande for udbedring af skader på træ og ikke mindst på alle de nymonterede tekniske installationer.

Joachim Kaiser, medlem af formandskabet for ejeren, Stiftung Hamburg Maritim, oplyser til Søsiden, at No. 5 Elbe forventet først kommer ud at sejle i 2021.

Lodsskonnerten har gennem flere år været et af de hurtigste fartøjer i Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe.

Annonce
Dette billede af No. 5 Elbe under montering af master og bomme blev taget på Hvide Sande Shipyard i maj. Da var renoveringen til omkring 12 mio. kroner tæt på afsluttet. En måned efter lå lodsskonnerten på bunden af Elben. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Lodsskonnerten No. 5 Elbe, som den kendes fra sejladserne Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe - i reglen forrest i feltewn. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce