Annonce
Odense

Efter forlig: Millioner sikrer center for misbrugte i Odense

Ofre for seksuelt misbrug får nu bedre mulighed for at få behandling efter et forlig på socialområdet, der sikrer en mere permanent finansiering af de tre centre for misbrugte i Danmark. Det ene ligger i Odense. Modelfoto: Scanpix
  • Center for Seksuelt Misbrugte i Odense er sikret efter stort forlig på socialområdet, der finansierer de tre centre i Danmark
Annonce

Odense: De har brugt rigtig mange timer på at finde alternative penge til driften, fordi Center for Seksuelt Misbrugte i Odense har været afhængig af såkaldte SATS-puljemidler fra staten, der kun er beregnet til midlertidig støtte til sociale indsatser.

Men med et stort forlig på socialområdet, der fredag faldt på plads, fulgte en permanent bevilling til centret i Odense og de to øvrige centre i landet.

Det glæder bestyrelsesformanden for centret i Odense, Conny Stolberg-Rohr.

- Vi har brugt alt for meget tid på at finde ud af, hvordan vi kunne finde penge til driften. Nu kan vi i stedet brugen tiden på at hjælpe endnu flere, siger Conny Stolberg-Rohr.

Efter den oprindelige plan skulle støtten til de tre centre nedsættes trinvis år efter år, for i 2019 kun at være på fem millioner. Men den nye aftale er der nu afsat 16 millioner til driften af de tre centre til og med 2020. Og oveni får de så 3,5 millioner til at iværksætte nye projekter fra Socialministeriet. Og det er er der ifølge bestyrelsesformanden behov for.

- Der er et stort behov for målrettede tilbud til mænd med senfølger af seksuelle overgreb i barndommen. Vi har i øjeblikket 13 mænd i behandling, og ventelisten er lang. Nu kan vi hjælpe flere og vi får mulighed for at oprette mandegrupper, hvilket vi i øjeblikket ikke har ressourcer til, siger Conny Stolberg-Rohr.

Som det eneste sted i landet har Odense Kommune ydet tilskud til centret og det håber Stolberg-Rohr fortsætter.

Også hos KFUM's Sociale Arbejde som har en samarvejsaftale med centret, glæder man sig.

- Det er glædeligt, at man nu opprioriterer hjælpen til ofre for seksuelle overgreb og skaber ro med en mere permanent finansiering, siger generalsekretær i KFUM's Sociale Arbejde, Morten Skov Mogensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Annonce