Annonce
Trekantområdet

Efter flere måneders nedlukning: Idrætsforeninger må ty til alternativ træning udendørs

I KIF Brydning har man i den seneste måneds tid arrangeret udendørstræning for to af klubbens store talenter, Britt Hjuler Christensen og Mikkel Clausen. Rigtig brydetræning kan de ikke lave udendørs, så de laver især styrketræning og konditionstræning, når de mødes med deres træner. De kan dog også træne en smule brydning. Foto: Søren Gylling
Idrætsudøvere, der normalt dyrker indendørs sportsgrene, har i flere måneder været afskåret fra at dyrke deres sædvanlige idræt. Flere foreninger har på det seneste sat gang i alternativ, udendørs træning for nogle af medlemmerne.

Kolding: Dørene til de indendørs idrætsfaciliteter i Kolding har været lukket godt og grundigt i for kommunens idrætsudøvere siden midten af december, hvor coronarestriktionerne lukkede al indendørs sport ned.

Det er over tre måneder siden, og da der endnu går mindst nogle uger, før de indendørs sportsgrene kan lukke op for børn og unge - og endnu længere tid, før de voksne kan komme tilbage til den indendørs idræt - har en del idrætsforeninger sat gang i alternativ, udendørs træning for nogle af deres medlemmer.

Det er ikke optimalt, lyder det fra repræsentanter for foreningerne, men den fælles, udendørs træning kan være med til at holde formen ved lige hos medlemmerne, ligesom den ikke mindst skal bidrage til at holde medlemmerne i foreningen.

- Lige fra starten af nedlukningen har vi gjort alt for at være i dialog og kontakt med medlemmerne. Desværre har nedlukningen kostet medlemmer. Så da man åbnede for, at foreninger kunne samle op til 25 personer udendørs, satte vi alt ind. Mange unge har haft en hård tid, og vores trænere har gjort en kæmpe indsats, fortæller formanden for KIF Håndbold, Thomas Christensen.

Annonce

Håndbold i sand

Vinteren over har håndboldklubben tilbudt onlinetræning til sine medlemmer, men nu er træningen rykket udendørs til parkeringspladsen ved Sydbank Arena, hvor der laves styrke- og konditionstræning. Desuden har klubben anlagt to beach-håndboldbaner udenfor hallen, hvor spillerne kan træne i at kaste og gribe og spille sammen.


Vi får snakket rigtigt og får vendt hverdagen, og så får de også bedre træning, når de gør det sammen.

Jesper Kirkegaard, brydetræner


Hos KIF Gymnastik & Spring har man også været hårdt ramt af coronanedlukninger i det seneste år. Sidste forår måtte man lukke sæsonen ned i begyndelsen af marts, og også denne sæson har været præget af først forsamlingsforbuddet på 50 og siden nedlukningen.

I løbet af vinteren har enkelte hold haft onlinetræning, men myndighederne gav grønt lys for at samles til udendørs træning, satte træneren af et zumbahold det i gang, så de seneste uger har en flok kvinder en gang ugentligt danset zumba på p-pladsen.

Efter påske går klubbens bedste gymnaster på opvisningsholdet også i gang med udendørs træning, fortæller klubbens formand Anne Villumsen.

Annonce

To brydere er i sving

I KIF Brydning er det kun et par enkelte brydere, som mødes til udendørs træning med klubbens cheftræner Jesper Kirkegaard to gange om ugen.

De er nogle af klubbens mest talentfulde og dedikerede unge brydere, som via træningen får mulighed for at træne både styrke og kondition. Egentlig brydetræning kan de dog ikke få, så længe det foregår udendørs i kulden.

- Det er godt for både det sociale og for selve træningen, at vi mødes. Vi får snakket rigtigt og får vendt hverdagen, og så får de også bedre træning, når de gør det sammen, og jeg er der, fortæller Jesper Kirkegaard.

Også danseskolen Husted Dans har rykket flere af danseholdene udenfor i gården ved danseskolen. Det gælder blandt andet for hip hop og sportsdanserholdene, og også et mor/far og barn-hold har været i gang med dansetrinene udendørs.

- Vi gør det for at holde kontakten med vores dansere. Mange har sagt, at de savner dansen så meget, og forældrene fortæller, at de har hentet nogle glade børn efter den udendørs dans, siger Birgit Husted, der ejer Husted Dans.

Genåbning af indendørs idræt

  • I den langsigtede genåbningsplan, som et stort flertal af Folketingets vedtog forleden, står der følgende om genåbningen af det indendørs fritids- og idrætsliv:
  • Som udgangspunkt åbnes i første omgang d. 21. april 2021: Desuden åbnes uden coronapas for indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år. Hvilke konkrete sportsgrene der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag der skal tages, forhandles af aftalepartierne på baggrund af et fagligt oplæg fra myndighederne.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

Middelfart For abonnenter

Stribonitter så omdiskuteret olieberedskabslager indefra: - Byggeri i seks etager er en skændsel for området

Annonce