Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efter flere coronatilfælde: Faaborg-Midtfyn er nu på myndighedernes observationsliste

Faaborg-Midtfyn Kommune er nu kommet på sundhedsmyndighedernes observationsliste. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Antallet af smittetilfælde i Faaborg-Midtfyn Kommune er steget den seneste uges tid.

Faaborg-Midtfyn: Kommunen er for første gang kommet på sundhedsmyndighedernes observationsliste.

Det er det stigende antal af smittede i Faaborg-Midtfyn Kommune, der gør, at den nu får ekstra opmærksomhed fra sundhedsmyndighederne.

Hvis det såkaldte incidenstal overstiger 20, kommer kommunerne på den bekymrende liste. I Faaborg-Midtfyn er incidenstallet på 21,4, viser de seneste tal fra Statens Serum Institut.

Incidenstallet dækker over, hvor mange registrerede tilfælde af covid-19 der er per 100.000 indbyggere i løbet af den seneste uge.

Borgmester Hans Stavnsager (S) er ikke begejstret for udviklingen.

- Jeg er ærgerlig over det. Vi har klaret os rigtig fint igennem corona, og Faaborg-Midtfyn Kommune har haft nogle meget lave smittetal. Men det viser jo bare, at det kan ramme alle steder, siger borgmesteren.

Annonce

11 smittetilfælde

Over de seneste syv dage har der ifølge tal fra Statens Serum Institut været 11 nye tilfælde af corona i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Avisen har de seneste dage beskrevet flere smittetilfælde i kommunen.

Mandag fik alle elever i 7. klasse på Øhavsskolen afdeling Svanen i Faaborg at vide, at de skulle blive hjemme, fordi en elev på årgangen var blevet testet positiv for coronavirus. Siden er i alt tre elever blevet testet positiv.

Tirsdag morgen modtog skoleleder Henrik Andersen så beskeden om, at også en lærer har fået taget en positiv test.

Ligeledes blev en medarbejder på Tre Ege Skolen i Kværndrup mandag testet positiv med covid-19. Alle elever blev samme dag sendt hjem fra skole. Elever fra 0.-3. klasse og en stor del af medarbejderne skal nu testes.

I Horne blev seks personer smittet med corona, da de lørdag 29. august deltog i en 50-års fødselsdag i Horne Forsamlingshus.


Det har gjort, at vi alle skal være ekstra opmærksomme. Vi skal lige tage os selv i nakken og gøre os umage med at huske på de gode råd og retningslinjer, som vi har skullet rette os efter i det seneste halve år, og sørge for, at vi rent faktisk får overholdt dem.

Borgmester Hans Stavnsager


Ifølge borgmester Hans Stavnsager har kommunen været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, som har vurderet, at det ikke er nødvendigt at sætte konkrete tiltag i gang i kommunen, da udbruddene af corona er sket på flere forskellige steder og og ikke på ét sted, som for eksempel i en virksomhed.

Borgmesteren opfordrer til, at borgere er ekstra påpasselige, efter at Faaborg-Midtfyn Kommune er kommet på observationslisten.

- Det har gjort, at vi alle skal være ekstra opmærksomme. Vi skal lige tage os selv i nakken og gøre os umage med at huske på de gode råd og retningslinjer, som vi har skullet rette os efter i det seneste halve år, og sørge for, at vi rent faktisk får overholdt dem, siger Hans Stavnsager.

Odense Kommune er stadig den kommune på Fyn, som har flest smittede per indbygger. Her er incidenstallet nu på 60,7, og det afspejler det høje antal af smittede, som på nuværende tidspunkt er oppe på 124 for de seneste syv dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce