Annonce
Nordfyn

Efter lang tids planlægning: Nyt børnehus skal stå klar i 2023

Når det nye Adamsminde Børnehus står klar i starten af 2023, vil det både have børnehave og vuggestue. Indtil nu har børnehuset kun haft børnehave. Arkivfoto: Henrik Larsen
Fredag blev det første spadestik til det nye Adamsminde Børnehus i Morud taget. Et helt nyt byggeri skal erstatte det gamle, og indtil det står klar, har børn og ansatte fået hjem på en lokal skole.

Morud: Fra næste år vil børnene i Morud kunne tumle rundt i et helt nyt børnehus.

Formand for Børne- og ungeudvalget, Anja Lund (V), tog fredag første spadestik til det nye Adamsminde Børnehus, der efter planen skal stå klar i starten af 2023.

Børnehuset har været undervejs siden 2020, hvor det blev besluttet, at den ældre gård, der indtil nu har dannet ramme for børnehuset, skulle rives ned og erstattes med et nyt byggeri, der er designet til formålet. Fredag kom byggeriet endelig i gang.

Annonce

Det glæder Børne- og ungeudvalgsformanden, fortæller hun på Nordfyns Kommunes hjemmeside.

- Det har vi glædet os rigtig meget til, fordi det har taget rigtig mange år at komme hertil. Det har været et ønske i rigtig mange år, uddyber hun.

Et nybygget børnehus

Når Adamsminde Børnehus står klar, vil det tælle 884 kvadratmeter.

Bygningen vil indeholde tre grupperum til børnehave, to til vuggestue - der som noget nyt vil blive tilbudt i børnehuset - samt fællesarealer. I vuggestuen vil der desuden være en integreret del til dagplejer, der kommer hver 14. dag med omkring 15 børn.

Det har vi glædet os rigtig meget til, fordi det har taget rigtig mange år at komme hertil.

Anja Lund (V)

På kommunens hjemmeside forklarer Anja Lund, at beslutningen om at bygge et nyt børnehus skal ses i forlængelse af kommunens generelle arbejde med at modernisere de eksisterende skoler og dagtilbud. De sidste par år har især skolerne fået opmærksomhed, og nu er turen kommet til Adamsminde.

- Vi har valgt at lave et nyt hus, fordi det (nuværende red.) er for gammelt til at renovere. For at kunne leve op til de krav, det stiller at kunne have en hverdag med godt pædagogisk arbejde og tilfredse børn, så er vi nødt til at få revet det her ned og bygget et nyt, fortæller hun og tilføjer, at også krav til klima er tænkt ind i beslutningen.

Børnehusets personale har desuden været inddraget i idéfasen i forhold til, hvordan børnehuset skulle indrettes, og det har i vid udstrækning været muligt at tilgodese deres ønsker, oplyser Nordfyns Kommune.

Annonce

Børn i flere aldre

Forventningen er, at det nye børnehus står klar i starten af 2023.

Indtil da vil børn og ansatte i Adamsminde have midlertidig hjemme på Veflinge Skole, der har fået sat lokale og faciliteter i stand til formålet.

Her vil de ansatte både have mulighed for at tage imod børnehave- og vuggestuebørn.

Planen har hele tiden været, at der med det nye Adamsminde skulle etableres en vuggestuegruppe i børnehuset. Tidligere i år ansøgte Dagtilbudsdistrikt Havrehed dog om at kunne etablere denne allerede i forbindelse med genhusningen - og det fik de lov til.

Det næste års tid vil Veflinge Skole derfor huse børn helt ned i de mindste størrelser.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Michael var bekymret for identitetstyveri, når borgere skulle hjælpes med MitID: Nu er der sket ændringer

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se video: Ingen hajtænder, dårligt udsyn og biler på skoleelevers cykelstier - Her er de tre største trafikale udfordringer

Odense For abonnenter

Gæster kom fra udlandet for at se letbanen i Odense: Svensker kalder den for en eksemplarisk letbane

Odense

Borgmester afviser at tale om pisk for at få bilisterne over i letbanen: - Det kan jo være, at det går over al forventning i den kommende års tid

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma med frilandsgrønt markant

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Kultur

Ultrapopulær popsmed kom hjem fra fabrikken: Andreas Odbjerg vinder suverænt den største fynske musikpris

Kultur For abonnenter

Ferme fynske fortællere: Et forår præget af blomstrende popdebutanter

For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sport

Se video-analysen: Denne gang fandt Esbjerg de magiske greb - nu skal Odense Håndbold finde guldet i egen have

Middelfart For abonnenter

Salg af kommende bæredygtig bydel trækker ud: Derfor er jorden endnu ikke solgt

Assens

Det så sort og 'utidigt' ud, men Hans klarede turen Fyn rundt: SCO'en fra 1974 måtte pludselig skiftes ud med en Puch Maxi

Annonce