Annonce
Sydfyn

Efter fire måneder med elbil: Min rækkeviddeangst er helt væk

Ole Worregård (i rød jakke) har haft sin elbil i godt fire måneder, og efter masser af daglige ture til jobbet på Sjælland og en sommerferier i Sydfrankrig er hans angst for at køre tør for strøm nu helt kureret. Foto: Ole Grube
Ole Worregård fra Sandholt-Lyndelse købte en elbil i maj og sparer over 16.000 kroner om året i driftsudgifter.

Svendborg: Ole Worregård var både glad og tilfreds, da han den 13. maj for første gang satte sig bag rattet i sin nye elbil.

Han havde længe været optaget af teknologien og udsigten til at kunne spare noget CO2, og nu havde han taget skridtet og skiftet den gamle dieselbil ud med en ny, skinnende rød Kia e-Soul. Han havde valgt en model med stor batteripakke og fik et løfte om, at den under normale omstændigheder kan køre 450 kilometer på en fuld opladning. Men tvivlen nagede, da han de første gange lagde kursen fra hjemmet på Midtfyn til jobbet i Sorø – en tur på 100 kilometer hver vej.

- I starten var jeg lidt nervøs og tænkte, at jeg hellere måtte lade op på arbejde for at være sikker på at komme hjem, men nu ved jeg, at jeg er dækket ind. Og jeg kan også uden problemer tage til et møde i Roskilde eller Næstved og køre tilbage til Sorø, inden jeg kører mod Fyn igen. Min rækkeviddeangst er helt væk, siger Ole Worregård, der også har været på sommerferie med familien i Sydfrankrig i den nye elbil.

Borgmester Bo Hansen og SEF's administrerende direktør, Anders Banke, greb lørdag formiddag boltsaksen, klippede installationsledningen over og åbnede den elektriske dag. Foto: Ole Grube

Udbredt hjælpsomhed

Han er blevet ambassadør i Foreningen af Danske Elbilister, og lørdag formiddag viste han sin elbil frem, da SEF inviterede til Elektrisk Dag i forbindelse med klimaugen i Svendborg.

Ole Worregård fortæller, at der er en udbredt hjælpsomhed blandt elbilister, som han selv har nydt godt af i både ind- og udland. Nu vil han gerne selv dele ud af sin viden og erfaring, og derfor er han ambassadør.

- Jeg vil gerne være med til at udbrede kendskabet til elbilen, fortælle om mulighederne og også aflive nogle myter, siger han.

Udover rækkevidden er prisen og driftsøkonomien noget af det, der er mange, der stiller spørgsmål til. Ole Worregård har regnet ud, at han sparer 1200 kroner om måneden alene i brændstof. Han kører mellem 45.000 og 50.000 kilometer om året og havde tidligere udgifter til diesel for 1800 kroner om måneden.

Nu har han et abonnement hos firmaet Clever, så han kan hente alt den strøm, han vil for 600 kroner om måneden – både på privatadressen og ved ladere rundt omkring i hele landet.

- Derudover betaler jeg en grøn ejerafgift på 660 kroner om året, mod 3000 kroner i dieselbilen. Udgiften til forsikring er den samme, mens service på en elbil er billig, fortæller Ole Worregård.

Selve bilen koster omkring 330.000 kroner, men Ole Worregård måtte købe luksusmodellen med lædersæder og alverdens udstyr og betale 390.000 kroner. Han var skrevet op hos alle Kia-forhandlere, og da der kun kom 15 biler til landet, slog han til, da han fik chancen.

- Det er mange penge, men jeg kører rigtig meget, og nu har jeg den helt store pakke med en stor touch-skærm og en bil, der selv holder afstand, bremser ned og holder vejbane. Og der er også indbygget kabinevarme, så når jeg kommer ud om morgenen, er bilen varm og ruderne dugget af, fortæller han.

Annonce

Parkering ved døren

Ole Worregård peger på endnu en fordel ved elbilen: Det er let at finde en parkeringsplads – selv når han er på familiebesøg i København.

- Før kunne vi aldrig finde en parkeringsplads, men nu kan vi nærmest holde lige ved døren på en plads med en ladestander, fortæller han.

Han bliver også ofte spurgt til bøvl og ulemper, og kan kun komme i tanke om én: Elbilen har ikke noget træk, så han kan ikke køre med trailer.

- Så jeg har solgt min trailer, og nu låner jeg naboens. Og hans bil, griner han.

Ole Worregård tog for første gang ud som ambassadør for Forenede Danske Elbilister, da SEF lørdag inviterede til Elektrisk Dag i Svendborg. Foto: Ole Grube
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Testet negativ i kviktest, men positiv i pcr-test: Sosu'eren Louise endte med at smitte patient på sit arbejde

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce