Annonce
Assens

Efter ferien: Efterskoleelever mødte ind til gennemrodede værelser og stjålne genstande

På Glamsdalens Idrætsefterskole var man i efterårsferien udsat for indbrud. Arkivfoto: Lasse Hansen
Eleverne på Glamsdalens Idrætsefterskole mødte søndag aften ind til en skole, hvor flere af elevhusene var brudt op, og skuffer og skabe på værelserne var gennemrodet. Skolens vigtigste opgave er nu at berolige eleverne.
Annonce

Glamsbjerg: For eleverne på Glamsdalens Idrætsefterskole i Glamsbjerg endte efterårsferien lidt mere dramatisk end planlagt.

Efter en uge væk fra skolen kunne nogle af eleverne nemlig møde ind til værelser, hvor skabe og skuffer med deres personlige ejendele var blevet gennemrodet af endnu ukendte gerningsmænd.

Det er ifølge forstander ved Glamsdalens Idrætsefterskole, Thomas Madsen, endnu uvist, hvor meget der er blevet stjålet, og hvor mange elever det præcist drejer sig om.

- Jeg ved ikke endnu, hvor omfattende det er. Vi har bedt eleverne om at genkalde sig, hvad der var, da de tog afsted (hjem på ferie, red.), og hvad der mangler. Så det er det arbejde, der pågår lige nu.

Forstanderen forklarer, at der er tale om tre elevhuse, hvor en eller flere gerningsmænd har skaffet sig adgang ved at bryde ind gennem vinduerne. I hvert hus bor der 16 elever, men det er ikke alle elever i de tre huse, som har været udsat for tyveri, nogle har også bare oplevet at få rodet rundt i deres ting.

- Jeg har talt med nogle af eleverne, og nogle mangler småting, og andre har ikke fået taget noget, der er blot blevet rodet rundt i deres ting, hvilket jo også er rigtig ubehageligt. Så det er altså ikke alle elever, der har været udsat for tyveriet, siger Thomas Madsen.


Jeg har talt med nogle af eleverne, og nogle mangler småting, og andre har ikke fået taget noget, der er blot blevet rodet rundt i deres ting, hvilket jo også er rigtig ubehageligt. Så det er altså ikke alle elever, der har været udsat for tyveriet.

Thomas Madsen


Eftersom eleverne har været hjemme på ferien, har mange af dem også taget deres vigtigste ting med hjem. Alligevel kender Thomas Madsen til en, der har fået stjålet en computer, og flere der har fået stjålet små bluetooth-højtalere.

Annonce

Ukendt gerningstidspunkt

Det vides endnu ikke, hvornår indbruddet fandt sted, da man først opdagede indbruddet søndag aften inden elevernes ankomst, da en lærer gik rundt for at låse husene op og gjorde klar til, at eleverne skulle komme tilbage. Det personale, der fast bor på skolen har ikke hørt noget til nogen indbrudstyv eller -tyve.

- Der bor jo kolleger på skolen, så det er foregået på en måde, hvor de ikke har hørt det. Og der er jo tydelige tegn på indbrud, men for nogen er det jo desværre relativt enkelt at bryde et vindue op, uden at det larmer, siger Thomas Madsen.

Luftfoto over Glamsdalens Idrætsefterskole. Foto indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering. Skråfoto, 19. april 2019

For ham, og resten af personalet på idrætsefterskolen består arbejdet nu i at berolige eleverne og snakke episoden igennem, og så lader man politiet stå for opklaringsarbejdet.

- Tingene er døde, men følelsen af, at nogen har været inde i ens hjem, som efterskolen nu er, og rode i ens ting, er rigtig ubehagelig. Det er også derfor, at det pædagogiske arbejde, der foregik i går aftes (søndag, red.) var vigtigt, og det klarede vores lærere rigtig godt. At få eleverne godt igennem og forstå, at der er nogen, der ikke kan kende forskel på dit og mit, og at det kan være enormt ubehageligt, at nogen har rodet i ens ting. Det er det, vi tager en snak om, forklarer Thomas Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

OB

OB rejste sig fra asken efter mandfolke-indsats

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce