Annonce
Odense

Efter fejlslagen generalprøve: - Vi har tæmmet monstret og er klar til i aften

Generalprøve på Klokken med med lyd lys og vandfontæne i Munke Mose.Foto: Birgitte Carol Heiberg
HCA Festivals store lysshow, der i år er rykket til Munke Mose, måtte på grund af tekniske problemer afbryde tirsdagens generalprøve. Men efter en søvnløs nat er showet klar til aftenens premiere.

Han har stort set ikke sovet i nat, Nojus Sabalis, der som manden i spidsen for We Create Magic står bag årets store lysshow til HCA Festivals.

For med en generalprøve i Munke Mose tirsdag aften, der flere gange måtte afbrydes for til sidst helt at blive stoppet, var der vigtigere ting at bruge nattens timer og minutter på end at lukke øjnene.

- Jeg har et super stærkt team med, og en halv times tid efter generalprøven var showet oppe og køre igen. Og så blev vi ved hele natten med at køre det igennem igen og igen, fortæller Nojus Sabalis.

- Nu er monstret tæmmet, det har fået mad i maven, og alle er glade, konstaterer han og lover, at de formentlig titusinder af mennesker, der de kommende aftener vil fylde Munke Mose for at opleve den kreative vandfortolkning af H.C. Andersens eventyr "Klokken", roligt kan glæde sig.

- Problemerne kommer ikke til at ske igen. Det er helt sikkert. For nu har vi taget vores forholdsregler, siger Nojus Sabalis.

Annonce
Fra åen i Munke Mose rejser sig et vandspejl på mere end 40 gange 20 meter og udgør et lærred for dette års lysshow. Men generalprøven tirsdag gav problemer. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Et stresset system

Det var teknikken, der under generalprøven var presset og gjorde knuder.

- Men det er jo også derfor, vi laver en generalprøve. For at det kan gå galt og for at stresse og teste systemet, påpeger Sabalis.

- Og sådan er det med elektronik: Nogle gange kan man slukke sin computer derhjemme om aftenen, og næste morgen kan man ikke tænde den igen. I den her forestilling har vi rigtig meget teknik og mange kilometer kabler, der skal styr på, siger han.

- Men nu er der ro på. Nu kører det. Og vi glæder os helt vildt.

"Klokken" kan opleves i Munke Mose onsdag-lørdag kl. 22. Fredag og lørdag er der også forestillinger kl. 23.30. Det er gratis at se med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Sydfyn

Lykkelig tilflytter på Ærø: - Jeg er så glad for vores børnehave, som er fuld af nærvær og tryghed

Annonce