Annonce
Assens

Efter fejl i beregninger: Standarden er for lav

Poul Hansen. Foto: Martin Kloster
Når det kommer til besparelser på velfærd, skal Assens Kommune ikke kun kigge på tal, men også faglighed og konsekvens for borgerne, mener Poul Hansen fra gruppen 'Assens Kommune svigt af de ældre og handicappede'.

Kig på helheden og ikke kun tal.

Det er budskabet fra Poul Hansen, der er medlem af gruppen 'Assens Kommune svigt af de ældre og handicappede', efter det fredag kom frem, at Assens Kommune har opdaget fejl i beregningsgrundlaget på sygepleje-området i den rapport, BDO har lavet. Derfor trækkes besparelser for tre millioner nu tilbage.

- BDO kigger alene tal. Og der er et stort fravalg af virkelighed i den tællelighed, der så bliver grundlaget. Hvorvidt der er tale om decideret regnefejl, eller at der er tale om, at administrationen i Assens Kommune har set, at 'hovsa, det her er helt galt - det hjælper ikke, at vi fyrer halvdelen af sygeplejerskerne. Vi skal have regnet om og fundet penge', det er ikke til at vide. Men det, der er til at vide, er, at når sådan et hold teknokrater sættes til at finde et besparelsespotentiale, så tilsidesættes den faglige dømmekraft hos de professionelle.

- Det er hammerfarligt i forhold til borgere, som de faglige medarbejdere har med at gøre, mener Poul Hansen.

Annonce

Standarden er for lav

Poul Hansen peger på, at der er en grund til, at man ansætter sygeplejersker frem for sosu-assistenter, lærere frem for vikarer og pædagoger frem for pædagogmedhjælpere.

- I forhold til den faglighed, som alle er enige om, skal sættes i højsædet og skal vægtes før skemaer, går Assens Kommune den anden vej. De bruger skemalægningen til en forlods rationalisering, der betyder, at det bliver umuligt at udføre arbejdet på tilstrækkeligt kvalitativt niveau, og det bliver måske decideret farligt for borgerne, siger Poul Hansen og peger på, at politikerne skal være bedre til at spørge ind til den måde, som der regnes på.

- Det er den opgave, der burde pålægges politikerne. Nu har vi vores lille gruppe, som tager en del af de opgaver på os, for standarden i Assens Kommune er lav. Den er også for lav, og det er efterhånden blevet vist nogle gange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce