Annonce
Odense

Efter familieopgør i Vollsmose: 18-årig mand er løsladt

En gammel familiefejde endte med masseslagsmål og knivstikkeri i Vollsmose tirsdag eftermiddag. Foto: Nils Svalebøg
  • Et masseslagsmål i Vollsmose, der ifølge Fyns Politi bunder i en gammel familiefejde, endte kun med en anholdelse.
  • Den 18-årige mand, der var anholdt, er løsladt igen, og politiet forsøger at få klarhed over hændelsesforløbet.
Annonce

En fik en hammer kastet i hovedet, mens en anden blev stukket med en kniv i låret.

Det var resultatet af en gammel familiefejde, der endte i et masseslagsmål i Vollsmose tirsdag eftermiddag, hvor en 18-årig mand efterfølgende blev anholdt ved Odense Universitetshospital, hvor Fyns Politi var massivt til stede efter slagsmålet.

Men den 18-årig er løsladt igen, fortæller Per Lydiksen Laursen, vicepolitiinspektør ved almen efterforskning ved Fyns Politi.

- Vi har haft en snak med anklagemyndigheden, og i fællesskab har vi vurderet, at der ikke var grundlag til at fremstille ham i grundlovsforhør. Men jeg kan ikke afvise, at der vil blive foretaget flere anholdelser.

- Vi mangler stadigvæk en del afhøringer, hvor nogle skal genafhøres. Derudover har vi også en video liggende, der skaber klarhed på nogle punkter, men også skaber uklarhed på andre punkter, siger Per Lydiksen Laursen, der dog ikke vil fortælle, hvilken video, der er tale om, eller hvem den er optaget af.

Den 18-årige mand blev i første omgang anholdt for at skabe klarhed over hans deltagelse i selve slagsmålet.

- Vi kan se på videoen, at han kaster en hammer, der rammer en anden på siden af hovedet, der også deltager i slagsmålet. Videoen giver os klarhed, men selve hændelsen giver ikke grundlag for at fremstille, siger Per Lydiksen Laursen.

Annonce

Flere familiefejder

Familiefejden, der udspillede sig i Vollsmose tirsdag eftermiddag, er ikke den første af sin slags i Odense.

I marts i år var det et knivstikkeri i Bazar Fyn, hvor en 41-årig mand var i livsfare, der endte med at tiltrække polities opmærksomhed. Dengang blev det også forklaret som en gammel familiefejde.

- Det er en familiefejde, som har stået på gennem længere tid ifølge vores efterretninger. Det er nogle familier, som ikke rigtigt kan tåle at se hinanden, sagde Henrik Justesen, efterforskningsleder for afdelingen for personfarlig kriminalitet, dengang til Fyens.dk.

I slutningen af maj sidste år kom flere unge mænd i kølleslagsmål foran Odense Banegård. Det endte ud i et knivstikkeri.

Da sagen kom for retten i starten af maj i år, kom det frem, at slagsmålet og knivstikkeret bundede i en familiefejde mellem to familier.

Men Per Lydiksen Laursen kan ikke på nuværende tidspunkt fortælle, om det er de samme familier, der er tale om.

- Jeg vil ikke ud med noget på nuværende tidspunkt. Vi skal lige have ro på. Men jeg kan sige, at det er en fuldstændig uacceptabel måde at afklare spørgsmål på den her måde, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce