Annonce
Fyn

Efter varetægtsfængslinger i september: Tredje mand fængslet i sag om skunk-gartnerier i Tommerup og Odense

En 37-årig mand fremstilles torsdag i grundlovsforhør i en sag om produktion og salg af hash. To andre fynske mænd er i forvejen blevet varetægtsfængslet i sagen i september. Foto: Katrine Becher Damkjær
En 37-årig mand blev torsdag formiddag varetægtsfængslet under et grundlovsforhør ved Retten i Odense. Han er sigtet for at have tilknytning til fundet af skunkplanter på to adresser på Fyn. Den 37-årige nægter sig skyldig i sagen, hvor to mænd blev varetægtsfængslet i september.

Der var ikke meget hjælp at hente for politiet fra en 37-årig mand, der torsdag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense og varetægtsfængslet frem til foreløbigt 13. november.

Den 37-årige er sigtet for hashhandel i en sag, hvor to mænd allerede i slutningen af september blev varetægtsfængslet efter fund af skunkplanter på to adresser i Tommerup St. og Odense SØ.

Via sin forsvarer oplyste manden, at han nægter sig skyldig og desuden nægtede at udtale sig ved grundlovsforhøret. På anmodning fra senioranklager Klaus Lauridsen besluttede dommeren at lukke dørene for offentligheden af hensyn til efterforskningen.

En efterforskning, som ifølge anklageren stadig er på et tidligt stadie, og som kan føre til sigtelse af yderligere personer.

Annonce

Hundredvis af skunkplanter

Den 37-årige er sigtet for at have haft med en mængde på omkring 67 kilo hash og skunk at gøre. På adressen i Tommerup fandt politiet 247 skunkplanter, som ifølge anklagemyndigeheden kunne give et udbytte på cirka syv kilo hash.

Og på adressen i det sydøstlige Odense fandt politiet 41 kilo tørret skunk og 661 skunkplanter, som ville kunne give 18 kilo hash. Politiet mener, at den forholdsvis store mængde hash blev dyrket med henblik på salg.

Den 27. september blev en anden 37-årig mand og en 44-årig mand varetægtsfængslet i fire uger. Alle tre sigtede er fra Fyn. Ingen af de tre har kæret rettens beslutning om varetægtsfængsling.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: Over 100.000 ulovlige kanonslag beslaglagt i Svendborg

1994 138.534 ulovlige kanonslag blev i weekenden fundet og beslaglagt af politiet i Svendborg. Fyrværkeriet lå hos to mænd på henholdsvis 26 og 33 år, men endnu i aftes havde politiet i Svendborg ikke med sikkerhed kunnet fastslå, hvorfra fyrværkeriet stammer. Den 26-årige mand, der er fra Svendborg, hævder at have købt det af en mand i Nyborg, der dog under langvarig afhøring i går nægtede at have solgt kanonslagene. Kæmpepartiet lå på to lagre i Rudkøbing og et i Svendborg, og ifølge politiet opbevaret helt i strid med alle sikkerhedsregler. Kanonslagene har en meget kraftig knaldeffekt, men alt tyder på, at det kun var lykkedes at videresælge en meget lille del af partiet, før politiet slog til. 1969 Folketingsmand, chefredaktør Jens Peter Jensen, Odense har ladet sig opstille til det fynske amtsråd – efter sigende med det stille håb at kunne blive amtsborgmester, hvorefter han skulle være villig til at kvitte sit folketingsmandat. Han er af Venstre-vælgerforeningerne i Odense Storkommune blevet opstillet som spidskandidat, dog ikke uden en drabelig holmgang med andre, der havde samme ønske. Der måtte efter forlydende fire afstemninger til, før positionen var sikret. Det ventes, at der også kommer en amtsrådsliste fra Venstre på landet i Odense og Assens Amter, efter forlydende med amtsrådsmedlem H. Kryger Madsen som spidskandidat og endelig en liste fra Svendborg Amt. 1944 Alle vordende mødre ved, hvor umuligt det er at skaffe garn til tøj til den ventede baby. Man skal være meget heldig, om man skal kunne få noget i forretningerne, men ellers må man udnytte ældre søskendes eller andre slægtninges overskud af strikkede beklædningsgenstande, der så trevles op og strikkes om. Det kommer derfor som en glædelig overraskelse, at Odense Kamgarnsspinderi i januar, februar og marts 1945 har besluttet at levere 30 fed af sit lækre, varmende ”Hjertegarn” til vordende mødre. Man meddeler i dag, at garnet kun leveres efter skriftlig anmodning til spinderiet, og at denne skal være ledsaget af en erklæring fra læge eller jordemoder om, hvornår barnet ventes født.

Annonce