Annonce
Kerteminde

Efter et års ulovlighed: Nu er parasollerne væk fra Nordstranden

Der var givet tilladelse til opstilling af parasoller på egen grund - ikke helt ned til vandkanten. Foto: Knud Skov Ahrnkiel.
Byrådsmedlem Knud Skov Ahrnkiel (Miljølisten) skrev et brev til kommunen, som satte gang i en kontrol på Nordstranden. Sidste år havde forvaltningen ikke tid - men med brevet i hånden forlangte borgmesteren, at de tog sig tid.

Kerteminde: Hele sidste år var Nordstranden ud for Strandbadet prydet med parasoller helt ned til vandkanten omtrent. Det var de også i år - indtil forleden dag.

Nu er det slut. Forpagterne fik et påbud fra Kerteminde Kommune om straks at bringe tingene i orden.

Placeringerne af parasollerne var nemlig ikke opstillet helt i overensstemmelse med den tilladelse, forpagterne af Strandbadet havde fået. Det påpegede byrådsmedlem Knud Skov Ahrnkiel (Miljølisten) allerede sidste år i en henvendelse til kommunen og til Kystdirektoratet. Men fra forvaltningen fik han den besked, at da det er Kystdirektoratet, der har givet tilladelsen, så er det dem, der skal kontrollere. Og fra Kystdirektoratet fik han den besked, at det er kommunen, der skal kontrollere.

Annonce

Borgmesteren krævede handling

Denne sommer valgte Knud Skov Ahrnkiel igen at skrive til Kystdirektoratet, og denne gang sendte han et tilsvarende brev til borgmester Kasper Olesen (S), og så skete der pludselig noget.

- Det er jo ikke mig, der i det daglige følger op på, om vi overholder det, vi lovmæssigt er forpligtede til. Men brevet fik mig til at bede forvaltningen om at tage derud og kigge, fortæller Kasper Olesen.

- Det viste sig, at parasollerne ikke var lovligt opstillede. Blandt andet var der støbt noget ned i stranden, og det er der bestemt ikke givet tilladelse til.

Kasper Olesen bemærker, at han godt er klar over, at der i øjeblikket er en sag i gang om at afklare, hvorvidt det er kommunen eller Kystdirektoratet, der har tilsynspligt.

- Men det kan jo tage lang tid at få svar på, og det kan vi ikke vente på. Så må vi handle, understreger han.

Knud Skov Ahrnkiel er glad for, at der nu skete noget. Men han ærgrer sig over, at det skulle tage et helt år, for allerede sidste år henvendte han sig også til forvaltning, teknisk udvalg og borgmesteren om sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod hende

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Middelfart

Stort træ spærrede hovedvej: Bilister hjalp med at slæbe grene og dirigere trafik

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce