Annonce
Nyborg

Efter et år i midlertidig pavillon: Nu er Børnehuset Tumlebillen flyttet i nyt hus

Mette Baltzer Kellermann, daginstitutionsleder i Børnehuset Tumlebillen i Nyborg, glæder sig over børnehusets nye indflytning. Det nye børnehus er den røde bygning, der ses i baggrunden. Foto: Michael Bager
I lidt mere end et år har børnene i Børnehuset Tumlebillen kunnet glæde sig til at få et helt nyt hus at tumle rundt i. I januar 2019 begyndte arbejdet på opførelsen af en ny bygning, og nu er børnehuset officielt flyttet ind.

Nyborg: Den skarpe morgensol skinner ind ad Børnehuset Tumlebillens store, åbne vinduer, og indenfor såvel som udenfor render personale og forældre frem og tilbage, mens de flytter rundt både med armkraft og trillebør. Det er i dag, Børnehuset Tumlebillen flytter ind i deres nye bygning på Provst Hjortsvej. En dag, de har glædet sig til, lige siden de måtte flytte ind i en midlertidig pavillon for lidt mere end et år siden.

- Vi har haft mindre plads i det år, vi har været i pavillonen, men vores situation var, at vi ikke kunne bruge vores pædagogiske ressourcer optimalt, fordi vi var spredt udover et meget stort areal i de gamle bygninger, forklarer daginstitutionsleder i Børnehuset Tumlebillen Mette Baltzer Kellermann med elkedel og kaffekander i favnen.

I november 2018 flyttede Børnehuset Tumlebillen ind i den pavillon, der har passet på godt og vel 60 børnehavebørn, mens de nye lokaler blev opført. Men det år, Børnehuset Tumlebillen har boet i pavillon, har ikke været en dårlig erfaring at tage med sig. Tværtimod.

- Personalet kender hinanden bedre nu. Også fagligt. Folk synes, det var en god oplevelse at være i pavillonen, fordi vi er kommet tættere på hinanden i hverdagen og har fået en endnu bedre føling med børnene, fortæller Mette Baltzer Kellermann.

Annonce
Debbie Hansen, mor til Axel, havde både sin kæreste og svigerfar med til flyttearbejdet. Debbie Hansen står ved ét af de karnapvinduer, der rykker børnene tættere ud i naturen. Foto: Michael Bager

Natur og fællesskab er i fokus

I Børnehuset Tumlebillen værner man om fællesskab og natur, og det bærer den nye bygning også præg af. I entréen til børnehave-afsnittet har personalet i fællesskab arbejdet på at få designet skabe, der tager hensyn til det udeliv, der er så vigtigt i hverdagen i børnehuset.

Nye vinduer er blevet opført som store karnapper, så børnene føler, at de er i naturen, og stuerne er nu blevet bygget sådan, at det er lettere at gå frem og tilbage i børnehuset, der nu udelukkende er fordelt på ét plan frem for i flere etager som før. Som noget helt nyt får børnehuset efter påske sit eget produktionskøkken, hvor kokken Maria Bergvinsdottir vil sørge for daglige måltider med økologi og allergivenlige råvarer i fokus.

Der er da heller ikke megen tøven at finde i Mette Baltzer Kellermanns stemme, når hun fortæller om tiden op til børnehusets indflytning i den nye bygning.

- Jeg er meget stolt af personalet her. Vi har sikret, at børnene har haft gode dage, mens vi har arbejdet sammen om flytningen til den nye bygning. Fællesskabet er noget, vi er meget bevidste om.

Indflytningen til Børnehuset Tumlebillens nye bygning skal udføres i etaper, og anden etape forventes at begynde i løbet af foråret og sommeren i år, hvor der skal holdes indflytningsfest og åbent hus. Desuden er det i denne periode, Børnehuset Tumlebillen får opført sin nye gårdcafé, der vil rykke børnenes spisning endnu tættere på naturen.

De nye opbevaringsskabe, der i naturlige farver skal lede tankerne hen på den natur, der omgiver Børnehuset Tumlebillen. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce