Annonce
Odense

Efter endnu et regelbrud: Udskældt bygherre politianmeldt for ulovlig støj

Thomas Lund Hansens byggeri i Kongengade skrider frem, men undervejs er støjreglerne blevet brudt flere gange, mener en nabo og Odense Kommune, som nu har politianmeldt bygherrens firma Kongensgaard ApS. Foto: Rune H. Blichfeldt

Efter endnu en overskridelse af støjreglerne er Thomas Lund Hansen og hans byggeri i Kongensgade blevet politianmeldt af Odense Kommune.

Efter en række virkningsløse løftede pegefingre og indskærpelser om at overholde støjreglerne, har By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune valgt at politianmelde byggeentrepenøren Thomas Lund Hansens firma Kongensgaard ApS. Det sker, fordi kommunen mener, der flere gange er blevet støjet uden for de tilladte tidspunkter ved et igangværende byggeri i Kongensgade i centrum af Odense. Ifølge avisens oplysninger er politianmeldelsen sket fredag i sidste uge.

I en mail bekræfter Christopher Mammen Rau, der er kontorchef i Industri- og Klima hos Odense Kommune, at Fyns Politi nu drages ind i sagen, fordi uvarslede tilsyn flere gange har afsløret, at der bliver støjet uden for de tilladte tidspunkter, som er fra klokken syv til klokken 18 på hverdage.

- Vi har ved uvarslet tilsyn konstateret, at endnu en overskridelse af forskriften har fundet sted, hvorfor vi har fundet grundlag for at indgive en politianmeldelse, skriver kontorchefen.

Annonce

Nabo: Det er på tide

Carsten Krogh er nabo til byggepladsen på Kongensgade, og han har i månedsvis været nødt til at leve med de ifølge ham talrige overtrædelser af vilkårene for, hvornår der må larmes. Det fortalte han til Fyens Stiftstidende 30. oktober.

Naboen kritiserer, hvad han oplever som for mange løftede pegefingre og for lidt konsekvens fra Odense Kommunes side. Om det, at sagen nu er meldt til politiet, siger han:

- Det er på tide.

Carsten Krogh mener, kommunen hidtil har optrådt som om, den tager mere hensyn til bygherren end til naboerne, og han har på den baggrund haft overvejelser om at sagsøge Odense Kommune for manglende varetagelse af almindelige borgeres rettigheder. Men han vil nu afvente og se, hvad politianmeldelsen fører til.

- Hvis politiet bare siger, at det må han ikke, så er han jo nok ligeglad. Men det tyder da på, at der nu endelig er en eller anden konsekvens, siger naboen og uddyber:

- Det, jeg gerne vil med det her, er, at de (Thomas Lund Hansen og hans entreprenører, red.) overholder reglerne. Om de får en bøde, om byggeriet bliver stoppet, eller hvad der sker, er jeg sådan set ligeglad med. Bare det virker.

På vej til efterforskning

Fyns Politi bekræfter at have modtaget anmeldelsen fra Odense Kommune.

Tirsdag landede den hos politikommissær Anders Lundegaard, der sidder i centralvisitationen, hvorfra sagerne fordeles.

- Vi sender den videre til efterforskningen i morgen (onsdag, red.), oplyser han og tilføjer, at politiet sammen med anmeldelsen har modtaget et omfattende materiale fra Odense Kommune.

- Det skal vi nu gennemgå, siger han.

Først, når sagen er tildelt efterforskningsafdelingen, kan politiet svare på mere detaljerede spørgsmål omkring, hvordan den type sager håndteres.

For Odense Kommunes vedkommende er en politianmeldelse den hårdeste sanktion, der findes i værktøjskassen i forhold til brud på støjreglerne. Det har kontorchef Christopher Mammen Rau tidligere forklaret.

Over telefonen har avisen været i kontakt med Thomas Lund Hansen, der ejer selskabet Kongensgaard ApS, som nu er politianmeldt. Han afviser at kommentere politianmeldelsen og ønsker heller ikke at svare på, hvorfor han ikke sikrer, at støjreglerne bliver overholdt på hans byggeplads.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce