Annonce
Assens

Efter elev-demonstration: Kommunen vil besøge Assensskolen

Salen var fyldt, da elever fra 8. klasserne på Assensskolen blev inviteret ind i byrrådssalen under deres demonstration. Foto: Sara Brun Nielsen
Eleverne fra Assensskolen fik tilbud om besøg fra kommunen efter demonstration.

Eleverne fra de tre 8. klasser på Assensskolen blev tilbudt besøg af Esben Krægpøth, vicedirektør for Børn, Unge og Uddannelse, efter deres demonstration kulminerede i byrådssalen i Assens Rådhus torsdag eftermiddag.

Borgmester Søren Steen Andersen (V) inviterede de unge demonstranter indenfor, da de demonstrerede mod store besparelser, der blandt andet betyder sammenlægning af tre klasser og manglende tyskundervisning.

Efter en lang samtale mellem eleverne og borgmester Søren Steen Andersen, brød Esben Krægpøth ind til sidst for at tilbyde et besøg på Assensskolen.

- Det er rigtig dejligt, at I er kommet her i dag. Jeg vil gerne komme hen på Assensskolen og snakke med elevrådet om, hvordan økonomien hænger sammen, så vi kan få en konstruktiv dialog, siger Esben Krægpøth.

Annonce
Demonstrationen startede på Assensskolen og bevægede sig ned gennem bymidten for så at ende ved rådhuset. Foto: Sara Brun Nielsen

Tom snak eller handling

- Jeg kan ikke love, at Esben kommer med tusindkronesedler og kaster om sig på skolen, men han vil lytte til jer og tage det videre til os, så vi kan diskutere det, siger Søren Steen Andersen.

- Er det en samtale, der ende med, at I kan gøre noget for os, eller vil han bare sige, at han forstår os, men ikke kan hjælpe, spørger Camilla Madsen, der er en af de demonstrerende 8. klasseselever.

Borgmesteren understregede, at dialog altid er et godt sted at starte.

- I dag har I klart markeret, at I har nogle spørgsmål til os. Det vil jeg gerne komme og snakke med jer om, siger Esben Krægpøth.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce