Annonce
Kultur

Efter Ed Sheeran: Nu er intet navn for stort til Tusindårsskoven

Ed Sheeran trak 86.000 gæster til Tusindårsskoven den forgange weekend. Foto: Michael Bager
Weekendens koncerter med Ed Sheeran i Tusindårsskoven er de største enkeltstående koncerter for Down the Drain, der også står bag Tinderbox. Direktør Brian Nielsen har svært ved at finde ridser i lakken.
Annonce

Down The Drain Holding, der ejer festivalerne Tinderbox, Northside og Haven, blev i maj opkøbt af amerikanske Superstruct Entertainment, som igen er ejet af kapitalfonden Providence Equity Partners. De amerikanske ejere i New York kan se tilbage på en vellykket weekend 6000 kilometer mod øst i Odense, hvor Ed Sheeran optrådte for 86.000 publikummere lørdag og søndag.

Brian Nielsen, der fortsætter som direktør i Down The Drain, er på vej på ferie i Spanien, da avisen fanger ham for at få en kommentar til den historiske dobbeltkoncert i Tusindårsskoven.

- De to Ed Sheeran-koncerter forløb perfekt. Vi har haft to virkelig gode dage i Odense med masser af glade mennesker i Tusindårsskoven, siger Brian Nielsen.

Han har været særligt tilfreds med, at gæsterne fra hele landet og udlandet har virket glade for både koncerterne og omgivelserne.

- Mange har skrevet på de sociale medier, at det var deres livs koncertoplevelse. Det er vi naturligvis stolte af, siger Brian Nielsen.

Ed Sheeran skamroste Tusindårsskoven og kaldte det ét af smukkeste steder, han har optrådt. Foto: Michael Bager
Annonce

Lange køer ved boder

Som anmelder på pladsen lørdag aften oplevede undertegnede lange køer ved barer og madboder. Men tilsyneladende har gæsterne taget ventetiden med højt humør.

- Køerne blev hurtigt afviklet, og der har været ganske få klager efterfølgende. Vi har faktisk fået meget ros for logistikken. Man kan ikke undgå køer med 43.000 mennesker på en plads specielt ikke omkring spisetid. Vi havde dog mange barer og spisesteder uden kø, så ofte handler det om at orientere sig efter, hvor der er plads, og det kan godt være svært med et koncertpublikum, som ikke flytter sig så meget, som vi ser eksempelvis til Tinderbox, siger Brian Nielsen.

I kølvandet på dobbeltkoncerten med Ed Sheeran har arrangørerne vurderet, om der er særlige områder i forhold til logistik og udformning af pladsen, der skal optimeres, fortæller Brian Nielsen:

- Vi overvejer blandt andet at flytte et par træer og få planeret området til venstre for scenen, hvor der er en lavning, som ikke er så ideel for udsynet til scenen.

Annonce

Sheeran kan lokke andre

Brian Nielsen har i årtier arrangeret store koncerter og siden 2010 stået bag Northside i Aarhus og siden 2015 Tinderbox i Odense. Alligevel var lørdagens og søndagens koncert med Ed Sheeran noget særligt.

- Det er de to største enkeltstående koncert, Down the Drain har stået bag til dato, så man kan godt sige, det var vores svendeprøve at arrangere Ed Sheeran, siger Brian Nielsen.

Han er ikke i tvivl om, at de to Ed Sheeran-koncerter få betydning for Down The Drain i fremtiden, når det kommer til at booke og lokke bands til Tinderbox og Northside. Eller som i dette tilfælde spille enkeltstående koncerter.

- Det er svært at vurdere præcis, hvor meget det får at sige, men det skader helt sikkert ikke, at vi kan skrive Ed Sheeran på cv'et, siger Brian Nielsen.

Han har tidligere udtalt, at Tusindårsskoven er Danmarks bedste festivalplads. Men betyder det, at man kan forvente flere koncerter med absolutte verdensnavne i Odense de kommende år?

- Det håber vi. Men på nuværende tidspunkt kan vi ikke sige noget om, hvorvidt der kommer lige så stort et navn i 2020, siger Brian Nielsen.

Direktør for Down the Drain, Brian Nielsen, mener ikke, at der er nogen navne, som er for store til Tusindårsskoven efter de vellykkede Ed Sheeran-koncerter. Foto: Simon Staun
Annonce

10 mio. kroner pr aften?

Hvis man ganger 43.000 billetter med en stykpris på 700 kroner, får man ca. 30 mio. kroner. Det betyder, at alene billetindtægten på de to koncerter er 60 mio. kroner. Med tanke på det, at det en fair antagelse, at Ed Sheeran tjener mindst 10 millioner pr. aften i Odense.

- Hvor meget Ed Sheeran får pr. koncert er ikke noget, vi kommenterer på. Ved sådanne beregninger fra hoften glemmer folk ofte i farten, at der skal betales moms, at der skal svares KODA af indtægten samt, at der er enorme lønninger og omkostninger forbundet med at kunne præsentere et show af denne kaliber, siger Brian Nielsen.

Ed Sheeran trak 86.000 gæster til Tusindårsskoven den forgange weekend. Foto: Michael Bager
Annonce

Intet navn er for stort

Mange medier, salgstal og antal streaminger tyder på, at Ed Sheeran er den absolut største kunster netop nu. Hvis man kan få ham til Tusindårsskoven, burde der i teorien ikke være nogen bands, der er for store til Odense. Og den iagttagelse er direktøren enig i.

- Jeg synes egentligt ikke, der er nogen navne, der er urealistiske. Det handler mere om tourplaner, og om hvad der praktisk og logistisk kan lade sig gøre, siger Brian Nielsen.

Med tanke på, at der var hamrende godt vejr begge dage og temperaturer på op mod 28 grader, er det nærliggende at antage, at ølsalget også har været en succes.

- Vi offentliggør aldrig de enkelte tal for antal solgte burgere og øl med mere, men vi er et stykke over forventet omsætning, som vi helt sikkert kan takke det gode vejr for, siger Brian Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce