Annonce
Indland

Efter drab på fynbo: Politiklagemyndighed modtager flere anmeldelser

Sidste onsdag angreb en psykisk syg mand to mænd i et baderum på Stjerne Camping i Vejers. En 64-årig fynbo afgik ved døden, mens en anden mand blev såret alvorligt. Arkivfoto: John Randeris

En psykisk syg mand dræbte sidste onsdag en fynbo og sårede en anden mand hårdt, da han angreb dem med en kniv på Stjerne Camping i Vejers i Jylland. Efterfølgende har Den Uafhængige Politiklagemyndighed modtaget anmeldelser af politiets arbejde

Den Uafhængige Politiklagemyndighed har modtaget flere anmeldelser vedrørende politiets arbejde i forbindelse med drabet, der skete på Stjerne Camping i Vejers sidste onsdag, hvor en 64-årig mand fra Fyn og en anden mand blev hårdt såret, da en 53-årig psykisk syg mand angreb dem med en kniv i et baderum.

Det bekræfter politiklagemyndighedens direktør, Kirsten Dyrman, over for Fyens.dk.

- Vi har modtaget flere anmeldelser fra den samme person, der drejer sig om denne sag, men jeg har ikke det fulde overblik over, hvad de helt konkret går ud på, siger hun.

Anmelderen har kontaktet Fyens.dk via en mail, hvor han skriver, at han opfordrer Den Uafhængige Politiklagemyndighed til at gå i gang med en strafferetlig efterforskning i sagen. Manden peger blandt andet på den eller de vagthavende betjentes ageren i sagen, hvor medejeren af Stjerne Camping ad to omgange kontaktede Syd- og Sønderjyllands Politi, da hun var bekymret for den psykisk syge mands adfærd på campingpladsen.

Politiet sendte ikke en patrulje ud til campingpladsen, og derudover kontaktede politiet heller ikke den vagthavende ved et af Region Syddanmarks psykiatriske afdelinger, hvilket ellers er en mulighed for politiet i sager, der involverer psykisk syge.

Anmelderen mener derfor, at de vagthavende har begået et tjenesteforsømmeligt svigt i sagen. Derudover mener anmelderen også, at den vagthavende har overtrådt straffelovens paragraf, der omtaler grov og gentagen pligtforsømmelse.

Annonce

Vurderer sagen

Direktør Kirsten Dyrman fortæller til Fyens.dk, at Den Uafhængige Politiklagemyndighed hurtigst muligt vil vurdere anmeldelserne.

- Vi går ind og vurderer, om der er tilstrækkelig mistanke om, at der er begået et strafferetligt forhold. Vi kigger på, om der er grundlag for, at vi starter en efterforskning, forklarer hun.

Hvis politiklagemyndigheden vælger at gå ind i og efterforske sager vedrørende politiets arbejde, arbejder den på samme måde og grundlag, som politiet gør ved at indhente oplysninger.

Bliver der indledt en efterforskning, vil Den Uafhængige Politiklagemyndighed til sidst udfærdige en redegørelse, hvor den giver sit syn på sagen.

- Vi redegør i sidste ende for statsadvokaten, der ligesom i andre sager vil tage stilling til, om sagen skal for retten, siger Kirsten Dyrman.

Om anmeldelsen vedrørende politiets arbejde i forbindelse med drabet i Vejers ender i en efterforskning, vil Den Uafhængige Politiklagemyndighed tage stilling til hurtigst muligt, oplyser Kirsten Dyrman.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce