Annonce
Indland

Efter drab på fynbo: Politiklagemyndighed modtager flere anmeldelser

Sidste onsdag angreb en psykisk syg mand to mænd i et baderum på Stjerne Camping i Vejers. En 64-årig fynbo afgik ved døden, mens en anden mand blev såret alvorligt. Arkivfoto: John Randeris

En psykisk syg mand dræbte sidste onsdag en fynbo og sårede en anden mand hårdt, da han angreb dem med en kniv på Stjerne Camping i Vejers i Jylland. Efterfølgende har Den Uafhængige Politiklagemyndighed modtaget anmeldelser af politiets arbejde

Den Uafhængige Politiklagemyndighed har modtaget flere anmeldelser vedrørende politiets arbejde i forbindelse med drabet, der skete på Stjerne Camping i Vejers sidste onsdag, hvor en 64-årig mand fra Fyn og en anden mand blev hårdt såret, da en 53-årig psykisk syg mand angreb dem med en kniv i et baderum.

Det bekræfter politiklagemyndighedens direktør, Kirsten Dyrman, over for Fyens.dk.

- Vi har modtaget flere anmeldelser fra den samme person, der drejer sig om denne sag, men jeg har ikke det fulde overblik over, hvad de helt konkret går ud på, siger hun.

Anmelderen har kontaktet Fyens.dk via en mail, hvor han skriver, at han opfordrer Den Uafhængige Politiklagemyndighed til at gå i gang med en strafferetlig efterforskning i sagen. Manden peger blandt andet på den eller de vagthavende betjentes ageren i sagen, hvor medejeren af Stjerne Camping ad to omgange kontaktede Syd- og Sønderjyllands Politi, da hun var bekymret for den psykisk syge mands adfærd på campingpladsen.

Politiet sendte ikke en patrulje ud til campingpladsen, og derudover kontaktede politiet heller ikke den vagthavende ved et af Region Syddanmarks psykiatriske afdelinger, hvilket ellers er en mulighed for politiet i sager, der involverer psykisk syge.

Anmelderen mener derfor, at de vagthavende har begået et tjenesteforsømmeligt svigt i sagen. Derudover mener anmelderen også, at den vagthavende har overtrådt straffelovens paragraf, der omtaler grov og gentagen pligtforsømmelse.

Annonce

Vurderer sagen

Direktør Kirsten Dyrman fortæller til Fyens.dk, at Den Uafhængige Politiklagemyndighed hurtigst muligt vil vurdere anmeldelserne.

- Vi går ind og vurderer, om der er tilstrækkelig mistanke om, at der er begået et strafferetligt forhold. Vi kigger på, om der er grundlag for, at vi starter en efterforskning, forklarer hun.

Hvis politiklagemyndigheden vælger at gå ind i og efterforske sager vedrørende politiets arbejde, arbejder den på samme måde og grundlag, som politiet gør ved at indhente oplysninger.

Bliver der indledt en efterforskning, vil Den Uafhængige Politiklagemyndighed til sidst udfærdige en redegørelse, hvor den giver sit syn på sagen.

- Vi redegør i sidste ende for statsadvokaten, der ligesom i andre sager vil tage stilling til, om sagen skal for retten, siger Kirsten Dyrman.

Om anmeldelsen vedrørende politiets arbejde i forbindelse med drabet i Vejers ender i en efterforskning, vil Den Uafhængige Politiklagemyndighed tage stilling til hurtigst muligt, oplyser Kirsten Dyrman.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Borgere chikaneres i Skt. Klemens: - Nu er det jo sådan, at folk ikke tør lufte hunden om aftenen

Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Annonce