Annonce
Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkepart, mener, at retsbevidstheden lider skade, hvis vanvidsbilister ikke straffes hårdere. Tre års fængsel til den 26-årige mand, der i sommer forvoldte tre menneskers liv uden for Bogense, er alt for lidt, mener han. Arkivfoto: Thomas Gregersen
Udnyt strafferammen for vanvidsbilisme fuldt ud. Det mener Dansk Folkeparti. Onsdag stiller Peter Skaarup og Morten Messerschmidt (DF) justitsminister Nick Hækkerup (S) spørgsmål om den konkrete sag fra Bogense.
Annonce

Nordfyn: Strafferammen skal udnyttes fuldt ud. Otte års fængsel for vanvidsbilisme er i grelle sager passende, mener Dansk Folkeparti.

Partiets retsordfører Peter Skaarup er derfor utilfreds med, at den 26-årige bilist, der i sommer med sin kørsel forvoldte tre menneskers liv uden for Bogense, er sluppet med tre års fængsel.

Med afsæt i den konkrete sag vil han og partifællen Morten Messerschmidt onsdag afkræve justitsminister Nick Hækkerup svar på, hvorfor strafferammen for vanvidsbilisme ikke udnyttes bedre.

Annonce

Ministeren på banen

Den er otte år. Retspraktis er tre år. Kun i sjældne tilfælde er der faldet hårdere domme.

- Vi har i Dansk Folkeparti gennem årene arbejdet for, at straffene i sådanne sager blev højere, og så synes vi, at sagen fra Bogense, er en meget god måde at få ministeren på banen. For os at se er den dom, som er faldet, helt ude af trit med  strafferamnen. Domme i sådanne sager skal have en afskrækkende effekt, og derfor ønsker vi, at justitsministeren kommer med nogle signaler om, at regeringen vil stramme op på lovgivningen, siger Peter Skaarup til Fyens Stiftstidende.

Regeringen er vej med et lovforslag om at udnytte strafferammen bedre over for vanvidsbilisme. Kan I ikke bare vente på det?


Vi skal presse regeringen, så der kommer nogle hårdere straffe på det her område. Ud fra de foreløbige meldinger, har vi ingen tror på, at ændringen af loven får den virkning, som vi gerne ser.

Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti


- Nej, for vi skal presse regeringen, så der kommer hårdere straffe på området. Ud fra de foreløbige meldinger, har vi ingen tror på, at ændringen af loven får den virkning, som vi gerne ser.

Det store spørgsmål er selvfølgelig, om hårdere straffe har en præventiv effekt?

- Ja, og man kan sagtens forestille sig, at der er nogle vanvidsbilister, som ikke tænker sig om, uanset hvad strafferammen er. Men det er også i nogle tilfælde muligt at sende et præventivt signal. Og så er det ikke mindst vigtigt, ved at bruge strafferammen fuldt ud, at samfundet sender et fuldstændigt utvetydigt signal til de efterladte, siger Peter Skaarup.

Annonce

Spørgsmål om retsbevidsthed

Han mener, at hårdere straffe vil højne retsbevidstheden. Ønsket fra Dansk Folkeparti er, at vanvidsbilisme, der forvolder liv, som minimum skal straffes med fire års ubetinget fængsel.

- Og derfor vil vi spørge ministeren, hvad han vil gøre for at rette op på de skavanker lovgivningen har på det her område. Der er ingen tvivl om, at retsbevidsthenden, som det er nu, lider skade, mener Peter Skaarup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

OB

OB rejste sig fra asken efter mandfolke-indsats

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce