x
Annonce
Middelfart

Efter den vildeste sommer: Middelfart har igen-igen flest overnatninger på Fyn

Middelfarts turistchef Trine Lai glæder sig over, at det ser ud til, at Middelfart nok en gang tegner sig for flest overnatninger på Fyn.Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Især campingpladserne er vældig godt tilfreds med turiståret 2019, lyder det fra kommunens turistchef.

Nordvestfyn: Turistbranchen i Middelfart Kommune kan nok en gang ranke ryggen.

For hoteller, campingpladser og andre overnatningssteder kan efter alt at dømme endnu en gang bryste sig af at iføre sig førertrøjen, når det gælder det samlede antal overnatninger på Fyn.

Middelfart tegner sig for 533.158 overnatninger i 2019, viser et udtræk fra VisitDenmark.

Dermed lander kommunen solidt foran de nærmeste konkurrenter, Odense, Langeland og Nordfyn, med henholdsvis 500.905, 509.742 og 505.367 overnatninger.

Middelfarts turistchef, Trine Lai, understreger, at der er tale om foreløbige overnatningstal, der kan blive justeret en smule til april.

Alligevel er der ifølge turistchefen alt mulig grund til at glæde sig. Også selv om Middelfart går omkring 4700 overnatninger tilbage i forhold til 2018.

- Det er marginalt, og vi havde også en bro (Den gamle Lillebæltsbro, red), der var lukket i ni måneder, påpeger Trine Lai.

Annonce

Overnatninger på Fyn

Ifølge VisitDenmarks foreløbige tal tegnede de fynske hoteller, campingpladser og så videre sig for 3.794.408 overnatninger i 2019. Det er 41.118 færre overnatninger end året før.

De forleder sig således på de enkelte kommuner: (Tallene i parentes er udviklingen fra 2018 til 2019)

Assens: 250.451 (+7.018)

Faaborg-Midtfyn: 313.646 (-6.642)

Kerteminde: 212.142 (-20.820)

Langeland: 50.9742 (+2.826)

Middelfart: 533.158 (-4714)

Nordfyns: 505.367 (+28.256)

Nyborg: 318.116 (-16.888)

Odense: 500.905 (-13.845)

Svendborg: 486.617 (-10.240)

Ærø: 164.264 (-6.069)

Glade campingpladser

Der er ifølge hende flere årsager til, at Middelfart fastholder føringen. Feriegæster fra flere nye markeder viser mere og mere interesse for Middelfart - herunder Belgien, Frankrig, Polen, Italien og Schweiz.

- Det har vi ikke set tidligere i samme grad, påpeger Trine Lai.

Hun uddyber, at nordmændene i stigende grad vælger Middelfart fra og søger mod storbyerne. Det beskriver hun som en generel tendens i hele landet.

De helt store trækdyr - konferencestederne og campingpladserne - oplevede desuden en usædvanlig god sommer i 2019, hvor ekstra arbejdskraft blev kaldt ind.

Turistchefen oplevede, at eksempelvis campingpladserne kom med særdeles gode tilbagemeldinger til hende.

- Campingpladserne har været rigtig glade sidste år, og som noget nyt har de sendt smileyer, når de har sendt mails. Det er stort, understreger Trine Lai.

Bookingportal går frem

Turistchefen kalder det desuden "interessant", at flere og flere gæster, der oprindeligt har planlagt én overnatning i kommunen, vælger at forlænge med en dag eller to.

Hun peger derudover på en ny tendens med, at folk er blevet mere klimabevidste og i højere grad vælger destinationer, der ligger i køreafstand. 95 procent af gæsterne kommer til Middelfart Kommune i bil, mens 80 procent er danskere, oplyser Trine Lai, der i øvrigt har store forventninger til turiståret 2020.

Turistbureauet kan via bookingportalen mærke en god efterspørgsel på diverse oplevelser såsom hvalsafari, der bliver booket online til senere på året.

- Vi kan allerede se fremgang i salgstallene, og det er alt fra moster Oda fra Tyskland til virksomhedsture, der vil have en oplevelse, forklarer Trine Lai.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce