Annonce
Fyn

Efter de nye corona-restriktioner: Det er sidste weekend med fodboldkliken

TPI får ikke spillet flere kampe i år i Danmarksserien. Der går formentlig cirka fem måneder, før de hvidblusede og alle andre seriehold igen kommer i aktion. Her ses TPI's tidligere angriber Kent Jørgensen, der nu spiller i Otterup, i en flyvende aktion mod Vejgaard i 2. division forrige år hjemme på Home Tarup Park med den spøjse tribune, der nu i mange måneder overlades til vinterens dyreliv i Odense NV. Foto: Birgitte Carol Heiberg
I en af Fyns største fodboldklubber TPI bakker man de nye restriktioner op. Man er glad for, at ungdomsfodbolden op til 21 år kan fortsætte og må leve med, at al fodbold fra Danmarksserien og nedefter er aflyst. Foreløbig er al træning for seniorer i selv mindre grupper aflyst.

FODBOLD: Fynsk fodbold - og i øvrigt en masse idræt under det professionelle niveau - bliver hårdt ramt af de nye corona-restriktioner, som myndighederne lancerede fredag.

Dermed kan en masse kampe i håndbold, badminton og en masse idrætter, hvor man træner i større grupper, aflyses, og den samlede fynske og danske idræt vil blive hårdt ramt i de kommende måske måneder.

Her i weekenden kan der spilles fodbold i alle rækker i det fynske, men fra og med på mandag er det slut. Så er det kun ungdomsfodbolden op til 21 år, som fortsat kan jagte mål, levere skruede hjørnespark og kikse en tackling.

Annonce

Fra og med på mandag træder forsamlingsforbuddet på 10 personer som bekendt i kraft – for idrætten gældende for personer på 21 år eller derover.

Men I Danmarksserien, Fynsserien og nedefter bliver det planlagte program altså gennemført - dog med undtagelse af eksempel DS-opgøret OKS-TPI, der blev aflyst torsdag, fordi en TPI-spiller var testet positiv for corona.

TPI bakker op

I netop TPI, der er en af øens største fodboldklubber, TPI - der som bekendt dækker de talstærke matrikler i Tarup-Paarup-området - bakker man regeringens beslutning op.

- Jeg forstår det helt præcist. For hvis ikke man griber ind nu, så ville man nok hurtigt stå i en situation, hvor den og den kamp alligevel blev aflyst på grund af coronaen, siger formand for TPI Fodbold, Torben Orloff Lauridsen til Sport Fyn.

- Som jeg læser det hele, må ungdomsfodbolden op til 21 år jo fortsætte. Alt opefter må så udsættes. Så er det rigtigt, at man kan køre træning for mindre grupper, men vi har jo prøvet den slags i foråret, og det giver en masse udfordringer, fordi det er jo ekstra opgaver for amatørledere, der i forvejen har rigeligt at se til.

- Man skal dele folk ind i grupper, der skal være de samme fra gang til gang, de skal træne i bestemte områder og må ikke blandes på anlægget.


Det er rigtigt, at man kan køre træning for mindre grupper, men vi har jo prøvet den slags i foråret, og det giver en masse udfordringer, fordi det er jo ekstra opgaver for amatørledere, der i forvejen har rigeligt at se til.

TPI-fodboldformand Torben Orloff Lauridsen


- Det er noget lidt andet for vores førsteholdstrænere, der får en vis betaling, men de skal jo stadig planlægge det hele præcist. Vi har så besluttet, at vi indtil videre aflyser al træning i klubben, indtil vi kender de nøjere retningslinjer fra DBU Fyn, siger TPI-formanden.

Annonce

DBU Fyns weekend-arbejde

DBU Fyns formand Bjarne Christensen udtaler:

-  Hvordan forsamlingsforbuddet for seniorfodbold udmøntes, det ved vi desværre ikke endnu.  Derfor opfordrer vi jer til at vente med at træne med jeres seniorhold, til vi kender de nye retningslinjer.

Små 30.000 ud af en halv million fynboer

DBU Fyn har cirka 30.000 medlemmer - mere præcist 28.558 - og dermed en pæn del af Fyns samlede indbyggertal på små 500.000.

TPI er en af øens større fodboldklubber med cirka 600 medlemmer, og anslået 450 er seniorer eller oldboys.

Førsteholdet ligger i Danmarksserien, sammen med de øvrige fynske klubber Marienlyst, OKS, B1913 og Otterup. De klubber må efter denne weekend erkende, at der ikke kan spilles kamp før formentlig i marts, hvor man normalt først kan genoptage kampprogrammet, fordi græsset og vejret ikke er til det før.

I Danmarksserien spiller man i denne weekend runde nummer 10, idet nogle kampe er udsat. I alt skal der spilles 26 kampe, og det bliver et trangt program.

Der gælder forskellige turneringsformer for de fleste rækker og nedefter. Et andet aspekt er, at turneringerne kan blive afbrudt eller annulleret i foråret, hvis corona-krisen ikke er overstået, og så kan op- og nedrykkere blive fundet ud fra stillingerne ved afbrydelsen - eller turneringerne kan blot blive annulleret. Begge dele sås i foråret.

Det nævnes også i fodboldmiljøet, at 2. division, hvor der er en del amatørklubber, kan blive stoppet efter weekenden? Og hvordan er det i andre store holdsporter, som eksempelvis håndbold?

Alle de spørgsmål vil klubber og forbund først for alvor blive klogere på i næste uge, når diverse forbund og myndighederne har talt nøjere sammen og udmøntet restriktionerne i detaljer.

- Vi er på den ene side glade for, at vi kan spille børnestævnerne og ungdomsturneringerne færdige her i efteråret, men er på den anden side naturligvis meget trætte af endnu engang at måtte meddele seniorfodbolden, at der nu igen ikke kan spilles, udtaler Bjarne Christensen.

- Vi vil hele weekenden arbejde på højtryk for at lave ny protokol, men her er vi helt afhængige af, at Kulturministeriet, Rigspolitiet og til sidst DIF kommer med de nye retningslinjer.  Derefter vil de fynske klubber være de første til at få besked, siger DBU Fyn-formanden, hvis union hurtigst muligt vil melde ud om de nye retningslinjer.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-restaurant får igen kritik for at levere for lidt mad: Jeg blev flov over mit guldbryllup

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Kerteminde For abonnenter

Nødråb fra stamgæsterne hos historisk perle: Hvorfor er vores værtshus lukket?

Kerteminde

Pias pølsevogn indtager andenpladsen i DM: Emil sætter vanvittig rekord

Assens For abonnenter

Personalemangel i ældreplejen bekymrer fagforbund: - Lige nu kører de på adrenalin, men sådan kan det ikke fortsætte

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Rejser For abonnenter

Kommentar: At blive hjemme er at visne langsomt

Erhverv

El-direktør maner misforståelser i jorden: - Vi håber snart at se madvognene tilbage på havnen

Danmark

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fanget i haglstorm på autobahn

Sport

Fyns Politi klar til OB-FCK: Første kamp med udeholdets fans og masser af fodboldfans i byen i 17 måneder

Erhverv For abonnenter

Fynsk forretningsmand skyder mange millioner i ny Odense-bank

Odense

7000 studerende starter i Odense: Boligjagten er sat ind, men studerende konkurrerer med singler om de små lejligheder

Annonce