Annonce
Indland

Efter dødsdom fra Højesteret: Nu er Frigg og Marley aflivet

Frigg og Marley. Arkivfoto

Frigg og Marley blev aflivet tirsdag eftermiddag. Det fortæller Fyns Politi. De fynske hundeejere fik lov til at se hundene en sidste gang, inden aflivningen fandt sted.

De to hunde Frigg og Marley er blevet aflivet. Aflivningen fandt sted på Svendborg Politistation tirsdag klokken 17:15. Det fortæller Fyns Politi.

Højesteret dømte tirsdag middag, at hundene skulle aflives, fordi de to fynske hundeejere, Søren Bruun og Anders Bruun, ikke kunne modbevise politiets formodning om, at hundene var krydsninger af den ulovlige hunderace Amstaff.

Senere på dagen tog Fyns Politi kontakt til hundeejerne, og det blev arrangeret, at de kunne besøge hundene en sidste gang i Svendborg, inden hundene blev aflivet.

Annonce

Sagen har fået stor mediebevågenhed, fordi den har vidererækkende principiel betydning for håndhævelsen af den såkaldte hundelov. Dette fremgår blandt andet af Højesterets dom.

Det er endnu uvist, om hundeejerne kommer til at hæfte for regningen for Frigg og Marleys tre-årige "varetægtsfængsling" på en unavngivet hundepension.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce