Annonce
Odense

Efter cykeltyveri ved højlys dag: Venstre beder justitsministeren forholde sig til sagen

Et overvågningskamera i p-kælderen under mediehuset på Banegårdspladsen fangede tirsdag i sidste uge denne situation. Cyklen, han bærer på, tilhører Susanne Toft Marslund og er en dyr el-cykel til 28.000 kroner. Foto: Overvågningkameraet i mediehusets p-kælder
Folketingsmedlem for Venstre Erling Bonnesen afkræver nu justitsminister Nick Hækkerup (S) et svar i sagen om cykeltyveriet ved højlys dag på Banegårdspladsen i sidste uge. Der skal øremærkes penge til at opklare cykeltyverier, mener Bonnesen.
Annonce

Justitsministeren bør forholde sig til cykeltyveriet ved Banegårdspladsen i Odense i sidste uge, mener folketingsmedlem for Venstre Erling Bonnesen, der netop har sendt et spørgsmål afsted til justitsminister Nick Hækkerup (S) i forlængelse af Fyens Stiftstidendes dækning af et frækt cykeltyveri på Banegårdspladsen.

Tirsdag bragte avisen et anonymiseret billede af cykeltyven, der er på vej ned ad trappen til cykelkælderen under mediehuset med en splinterny el-cykel til 28.000 kroner på nakken. I kælderen oplever vidner, at han med en vinkelsliber eller lignende værktøj fjerner låsen og stikker af med cyklen.

Politiet bliver tilkaldt, mens tyveriet står på, men de når ikke at fange tyven og beder i første omgang heller ikke om videoovervågningsbillederne i sagen.

- Det er fuldstændig grotesk og utilfredsstillende for borgerne og deres retssikkerhed, at politiet ikke har de nødvendige ressourcer til at følge op på helt åbenlyse og igangværende cykeltyverier. Derfor lander det her på Folketingets og ministens bord, forklarer Erling Bonnesen om årsagen til, at han har sendt spørgsmålet til ministeren.

Erling Bonnesen og Venstre vil i det kommende folketingsår kæmpe for, at der bliver råd til flere betjente og patruljer til at opklare cykeltyverier og indbrud. Arkivfoto: Michael Bager

- Politiet og politibetjentene gør et godt stykke arbejde med de ressourcer, de har, men det er tydeligvis ikke nok. Det er en helt skarp prioritering fra Venstre, at der skal flere midler til betjente og patruljer, tilføjer han.

Annonce

Fem dømte i 2019

Af avisens dækning af sagen fremgår det, at der ikke er megen udsigt til, at cykeltyven bliver dømt. I 2019 blev der anmeldt over 2800 cykeltyverier i Odense Kommune, hvilket førte til blot 39 sigtelser og fem domme ifølge tal fra Danmarks Statistik.

Politiets økonomi skal til forhandling i de kommende folketingsår, og eksemplet fra Odense understreger behovet for yderligere ressourcer til politiet, mener Erling Bonnesen, der også påpeger, at nogle af pengene bør øremærkes til opklaring af cykeltyverier.

- Cykeltyverier bliver forbigået, og så skrider retssikkerheden, og vi risikerer selvtægt. Der skal øremærkes penge til opklaring af cykeltyverier og også indbrud i private hjem og  biltyverier. Den slags forbrydelser skal der slås hårdt ned på, og tyvene skal vide, at der er meget stor sandsynlighed for at blive fanget og få en straf, siger Erling Bonnesen.

Han forventer, at justitsministeren vil svare på spørgsmålene indenfor fire uger, og at forhandlingerne om politiets økonomiske rammer vil begynde sidst på året.

Fyns Politi har siden Fyens Stiftstidendes dækning af cykeltyveriet hentet videooptagelserne fra p-kælderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder pressemøde om corona-situationen i bydelen

Annonce