Annonce
Læserbrev

Efter corona-krisen: Et solidt Nordfyn hvor kernevelfærd prioriteres

Annonce

Debat: Alle vegne på Nordfyn oplever jeg, at der udvises samfundssind under corona-krisen. Vi står sammen - ved at holde afstand! Livet har forandret sig radikalt for os alle. Her i Nordfyns Kommune har vi pt. 15 borgere, som er smittet med covid-19 virussen og to personer er indlagte.

Jeg er dybt rørt over, hvor gode vi nordfynboer er til at stå sammen på afstand og hjælpe hinanden. Plejepersonale, frivillige, naboer, venner og familie giver enestående støtte til syge, ældre og svage. Mange ringer en ekstra gang til farmor eller sætter en blomst foran deres syge nabos dør.

Sundhedspersonale, servicepersonale, lærere og pædagoger konkler med genåbningen af Nordfyns institutioner. Beboere mødes på gaden og synger sammen for fællesskab mod coronaens isolation. U12 drengene fra Otterup Bold- og Idrætsklub spiller sammen hver for sig. Og over hele Nordfyn kan man lige nu finde mange innovative løsninger på at holde og få hjulene i gang i vores lokale butikker og virksomheder.

Som socialdemokrater kan vi se tilbage i historien med stolthed, idet vores parti har ført os sikkert gennem kriser. Vi socialdemokrater har altid prioriteret velfærd og arbejdspladser først. Det bliver vi ved med! Nordfyn modtager via udligningsreformen 45,8 millioner kroner, men de kan blive ædt op af varslede kommunale budgetoverskridelser i 2020 for 41,3 millioner kroner. Så hvis liberale kommunalpolitikere drømmer om skattelettelser, vil det gå ud over kernevelfærden på Nordfyn. Vi skal i stedet fortsat holde hånden under vores syge, ældre, børnefamilier, sundhedsvæsen og arbejdspladser.

Arbejdsløshedstallet er fløjet i vejret her i kommunen. Siden 10. marts har 204 flere meldt sig ledige. Vi skal sikre politiske initiativer, så vi kan stimulere den nordfynske økonomi klogest, så vi kan få gang i beskæftigelsen. På Nordfyn kan vi bl.a. skabe arbejdspladser ved at accelerere den grønne omstilling gennem et §17.4 udvalg. Dette drøftes i den kommende tid i Socialdemokratiet.

I 2017 gik Nordfyns Radikale til valg på en grøn dagsorden, men trodsede alligevel egne idealer og gik i valgforbund med Morten Andersen og Venstre, der ikke har grøn politik som mærkesag. Mon ikke de Radikale på Nordfyn, med fordel til næste kommunalvalg kan kikke mod Socialdemokratiet, der har højere ambitioner for grøn omstilling. Så vil der være mere troværdighed i den radikale kurs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Havde ingen symptomer på første skoledag: Elev på Brenderup-skole er testet positiv for corona

Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce