Annonce
forside

Efter civil anholdelse: Listetyv fik en straksdom

Tyven blev anholdt i Valdemarsgade. Foto: Katrine Becher Damkjær

En 25-årig rumæner er fredag idømt 30 dages fængsel og udvisning af Danmark i seks år for at liste ind i butikker og stjæle. Manden blev forinden jagtet gennem Svendborgs gader af en galleriejer og en snarrådig cyklist.

Svendborg: Det lykkedes torsdag eftermiddag to mænd ved en knibtangsmanøvre at anholde en rumænsk listetyv, der var på flugt fra et større tyveri i butikken Stof 2000 i Voldgade i Svendborg.

Den ene af de to mænd, Per Buk, Galleri 44, var selv blevet bestjålet af samme rumæner for en uge siden, og den anden mand var en tilfældig cyklist, der smed sin cykel og sluttede sig til jagten.

I fuld fart gik den ned ad Vestergade, over kirkegården til Sct. Nicolaigade, hvor det lykkedes at anholde tyven med kosterne fra Stof 2000 i behold og overgive ham til politiet.

Fredag over middag blev han fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Svendborg, hvor han tilstod begge tyverier.

Iført en iturevet skjorte og et sår i håndfladen fortalte han via rumænsk tolk, at han var i Danmark for at søge arbejde. At han havde været her i to uger, hvor han havde begået de to tyverier. Udbyttet skulle han sende hjem til tre børn i Rumænien, hævdede han.

Annonce

Rumænsk-talende anklager

På et tidspunkt blev den 25-årige rumæner sur på tolken, som han beskyldte for at oversætte forkert.

Det udviklede sig til en disput mellem ham og tolken, hvilket efter et stykke tid - højst overraskende - fik anklager Christian Nielsen til at blande sig.

På flydende rumænsk.

- Din tolk oversætter helt korrekt, fortalte han stilfærdigt den unge rumæner, der ligesom resten af de tilstedeværende i retssalen blev noget paf over anklagerens sprogkundskaber.

Det skabte dog straks den fornødne ro, og sagen, der kørte som en tilståelsessag, kunne igen gå sin gang.

Rumæneren var tiltalt for at have stjålet knap 10.000 kroner og nogle kreditkort fra galleriet den 1. juni og nogenlunde samme beløb plus en telefon og en pude fra Stof 2000 torsdag.

Han tilstod alt, dog kunne han kun erkende at have taget cirka 2500 kroner fra galleriet, og det rettede anklageren sig efter. På den måde kunne der nemlig falde en straksdom.

Hvilket der så også gjorde.

30 dages fængsel, udvisning af Danmark i seks år og betaling af sagens omkostninger. Retten besluttede desuden at varetægtsfængsle den 25-årige listetyv frem til, at udvisningen kan eksekveres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

OB

OB ophæver kontrakten med Anders K. Jacobsen: Kan frit forhandle med andre klubber

Annonce