Annonce
Kerteminde

Efter branden: Nu skal Hjemmeværnsgården ombygges til lejligheder

Per Schack, som er ansvarlig for udlejningen af Hjemmeværnsgården, vil nu fremskynde ombygningen, så de gamle mødelokaler m.v. bliver til lejligheder. Arkivfoto: John Fredy
Tømrermester Per Schack, som er ansvarlig for udlejning af Hjemmeværnsgården i Kerteminde, der mandag blev ramt af eksplosionsagtig brand, vil nu fremskynde indretning af lejligheder i den store bygning.

Kerteminde: - Jeg er chokeret over, hvordan ting pludselig kan tage fart, siger tømrermester Per Schack, hvis familie ejer selskabet PS Entreprenør Aps ejer Hjemmeværnsgården i Kerteminde, hvor en person mandag eftermiddag mistede livet i en eksplosionsagtig brand.

Branden foregik i den side af Hjemmeværnsgården, der ikke er beboet, men huser Hjemmeværnets gamle mødelokaler.

Per Schacks selskab købte for fem-syv år siden den gamle hjemmeværnsgård for at sætte den i stand og indrette lejligheder på de mange kvadratmeter. Men indtil videre rummer gården kun en enkelt lejlighed i venstre side af bygningen, medens branden er foregået i højre side.

- Heldigvis har der været en temmelig god brandsikring i de lokaler, der blev ramt af branden, for der har tidligere været opbevaret våben, fortæller han.

Per Schack har et sæt tegninger klar til, hvordan Hjemmeværnsgården skal indrettes med lejligheder - det skal ske med respekt for ejendommens historie, så Per Schack planlægger ikke at ændre på facaden, kun på indretningen inden i bygningen. Men endnu var tegningerne ikke nået længere end til skrivebordet.

- Det er trist, at vi ikke var kommet i gang, for så var det her jo ikke sket. Men den tragiske brand fremskynder nu processen, så nu skal vi have sendt en ansøgning afsted til kommunen, siger Per Schack.

Den eksisterende lejlighed, der også var lejlighed medens Hjemmeværnet ejede gården, slap helt uskadt igennem både brand og brandslukning i den anden ende af bygningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Gense live-læsermøde: Minister besvarede fynboernes spørgsmål inden trafik-forhandlinger for milliarder

Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

Nordfyn For abonnenter

Brugsuddelere i nødråb til politiet efter bekostelige tyverier: Samme tyv med smag for champagne og dyre vine kommer igen og igen

Annonce