Annonce
Kerteminde

Efter branden: Nu skal Hjemmeværnsgården ombygges til lejligheder

Per Schack, som er ansvarlig for udlejningen af Hjemmeværnsgården, vil nu fremskynde ombygningen, så de gamle mødelokaler m.v. bliver til lejligheder. Arkivfoto: John Fredy
Tømrermester Per Schack, som er ansvarlig for udlejning af Hjemmeværnsgården i Kerteminde, der mandag blev ramt af eksplosionsagtig brand, vil nu fremskynde indretning af lejligheder i den store bygning.

Kerteminde: - Jeg er chokeret over, hvordan ting pludselig kan tage fart, siger tømrermester Per Schack, hvis familie ejer selskabet PS Entreprenør Aps ejer Hjemmeværnsgården i Kerteminde, hvor en person mandag eftermiddag mistede livet i en eksplosionsagtig brand.

Branden foregik i den side af Hjemmeværnsgården, der ikke er beboet, men huser Hjemmeværnets gamle mødelokaler.

Per Schacks selskab købte for fem-syv år siden den gamle hjemmeværnsgård for at sætte den i stand og indrette lejligheder på de mange kvadratmeter. Men indtil videre rummer gården kun en enkelt lejlighed i venstre side af bygningen, medens branden er foregået i højre side.

- Heldigvis har der været en temmelig god brandsikring i de lokaler, der blev ramt af branden, for der har tidligere været opbevaret våben, fortæller han.

Per Schack har et sæt tegninger klar til, hvordan Hjemmeværnsgården skal indrettes med lejligheder - det skal ske med respekt for ejendommens historie, så Per Schack planlægger ikke at ændre på facaden, kun på indretningen inden i bygningen. Men endnu var tegningerne ikke nået længere end til skrivebordet.

- Det er trist, at vi ikke var kommet i gang, for så var det her jo ikke sket. Men den tragiske brand fremskynder nu processen, så nu skal vi have sendt en ansøgning afsted til kommunen, siger Per Schack.

Den eksisterende lejlighed, der også var lejlighed medens Hjemmeværnet ejede gården, slap helt uskadt igennem både brand og brandslukning i den anden ende af bygningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce