Annonce
Kerteminde

Efter branden: Nu skal Hjemmeværnsgården ombygges til lejligheder

Per Schack, som er ansvarlig for udlejningen af Hjemmeværnsgården, vil nu fremskynde ombygningen, så de gamle mødelokaler m.v. bliver til lejligheder. Arkivfoto: John Fredy
Tømrermester Per Schack, som er ansvarlig for udlejning af Hjemmeværnsgården i Kerteminde, der mandag blev ramt af eksplosionsagtig brand, vil nu fremskynde indretning af lejligheder i den store bygning.

Kerteminde: - Jeg er chokeret over, hvordan ting pludselig kan tage fart, siger tømrermester Per Schack, hvis familie ejer selskabet PS Entreprenør Aps ejer Hjemmeværnsgården i Kerteminde, hvor en person mandag eftermiddag mistede livet i en eksplosionsagtig brand.

Branden foregik i den side af Hjemmeværnsgården, der ikke er beboet, men huser Hjemmeværnets gamle mødelokaler.

Per Schacks selskab købte for fem-syv år siden den gamle hjemmeværnsgård for at sætte den i stand og indrette lejligheder på de mange kvadratmeter. Men indtil videre rummer gården kun en enkelt lejlighed i venstre side af bygningen, medens branden er foregået i højre side.

- Heldigvis har der været en temmelig god brandsikring i de lokaler, der blev ramt af branden, for der har tidligere været opbevaret våben, fortæller han.

Per Schack har et sæt tegninger klar til, hvordan Hjemmeværnsgården skal indrettes med lejligheder - det skal ske med respekt for ejendommens historie, så Per Schack planlægger ikke at ændre på facaden, kun på indretningen inden i bygningen. Men endnu var tegningerne ikke nået længere end til skrivebordet.

- Det er trist, at vi ikke var kommet i gang, for så var det her jo ikke sket. Men den tragiske brand fremskynder nu processen, så nu skal vi have sendt en ansøgning afsted til kommunen, siger Per Schack.

Den eksisterende lejlighed, der også var lejlighed medens Hjemmeværnet ejede gården, slap helt uskadt igennem både brand og brandslukning i den anden ende af bygningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce