Annonce
Nordfyn

Efter brand, sygdom og dødsfald: Nu tør Helle og Peter se fremad igen

Helle og Peter Jørgensen kunne kun se på, mens deres hus brændte ned. Det sidder stadig i kroppen på dem to år efter. Foto: Thomas Gregersen

To dødsfald i den nære familie, en voldsom brand og en kræftdiagnose sendte verden ud af kurs for Helle og Peter Jørgensen fra Krogsbølle.

Krogsbølle: - Det gik uhyggeligt stærkt, og det var en meget mærkelig følelse ikke at kunne gøre noget. Vi fik ingenting med ud, fortæller Peter Jørgensen, om den dag i 2016, hvor familien mistede alt, hvad de havde.

Branden kom ovenpå en periode, hvor parret først mistede Helles mor i 2014 og derefter Peters mor i 2015.

- Det skete meget pludseligt med min mor. Der var bare en morgen, hvor hun ikke vågnede. Peters mor mistede vi til kræft kort før branden, fortæller Helle Jørgensen.

Efter brandfolkene havde slukket de sidste gløder arbejdede politiets teknikere i det nedbrændte hus i nogle dage, inden de kunne konstatere, at brandårsagen var nogle ledninger på loftet, der var blevet gnavet i af mus eller rotter.

- Det har været en hård omgang, for der har både kørt rygter om, at vi selv havde sat ild til huset - og vi har fået kommentarer om, at vi var heldige med, at det hele var brændt. Men huset var mit barndomshjem, som vi havde overtaget. Vi havde boet her i syv år og havde sat meget i stand, fortæller Peter Jørgensen.

Annonce
Branden startede i nogle elektriske installationer i etageadskillelsen og bredte sig hurtigt.

Nyt hårdt slag

Et halvt år efter branden tog familien på en fælles ferie, for at få det hele lidt på afstand.

- Der var kun tre-fire dage tilbage af ferien, da jeg en morgen finder en knude i siden af mit ene bryst, fortæller Helle Jørgensen.

Heldigvis reagerede hendes krop godt på kemobehandlingerne, og knuden svandt helt ind. Så da lægerne fjernede resterne med en operation, var der ikke noget ondt tilbage i den.

Parret fortæller, hvordan de er kommet tilbage på benene i UgeAvisen Nordfyn på tirsdag.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce