Annonce
Odense

Efter brand og coronakrise: Adam og Andreas åbner ny tøjbutik i Rosengårdcentret

Adam Ferati (tv.) og Andreas Pedersen ejer butikken. Til daglig vil Christina Spek være driftleder, mens Julie Lemand står for indkøb. Foto: Jonas Ancher Nyeng
Midt i en tid præget af krise åbnede der fredag en ny tøjbutik i Rosengårdcentret. Bag butikken står de to unge mænd Adam Ferati og Andreas Pedersen, som håber, at LY Copenhagen vil sprede sig til mange flere byer i Danmark.

Lad det være sagt med det samme. Den seneste tid har af gode grunde været præget af dystre meldinger om coronakrisens konsekvenser og lige så dunkle forudsigelser af, hvor mange mennesker der risikerer at miste deres arbejde, når virksomhederne ikke længere kan få penge fra de forskellige hjælpepakker.

Indimellem er der dog også lyspunkter at fortælle om. Og sådan en historie kan 23-årige Adam Ferati og 22-årige Andreas Pedersen fortælle.

Midt i coronakrisen åbnede de to unge mænd fredag en hel ny tøjbutik i Rosengårdcentret.

- Det er virkeligt stort at kunne åbne en butik her i centret og på Fyn, siger Adam Ferati, som startede virksomheden fra sit værelse i forældrenes hus i en lille by lidt uden for Sønderborg.

LY Copenhagen forhandler omkring 12 forskellige mærker tøj. Der er desuden et mindre caféområde i butikken, hvor man kan købe en kop kaffe. Foto: Jonas Ancher Nyeng

Butik brændte ned

Det, der i dag hedder LY Copenhagen, startede under navnet Lovely Style som en webbutik med salg af forskellige tøjmærker. Senere kom Andreas Pedersen med i projektet som medejer, og i marts 2019 åbnede LY Copenhagen for første gang som fysisk butik på en central beliggenhed i Sønderborg.

Med hårdt arbejde var det lykkedes de to unge mænd at skabe en forretning, der var i vækst.

Men så startede det herrens år 2020. Og i starten af februar – mindre end et år efter åbningen – blev butikken i Sønderborg ramt af en brand, der startede i en restaurant ved siden af tøjbutikken.

- Da jeg kom ned og så, hvad der var sket, kunne jeg godt se, hvad klokken var slået. Min første tanke var, at alt var tabt og at alt det arbejde, vi havde lagt i det, var spildt. Så der må jeg da indrømme, at jeg fældede en tåre, siger Adam Ferati, der dog havde sine forsikringer i orden, så selvom han tabte penge på branden, kunne han holde fast i planerne om at åbne i Rosengårdcentret.

Annonce

Coronakrise udsatte åbning

Det var egentlig meningen, at butikken i Rosengårdcentret skulle være åbnet i starten af maj. Det fik coronakrisen dog sat en stopper for.

- Jeg kan bare huske, at jeg kiggede på Andreas og sagde, at hvis vi ville komme igennem 2020, ville vi være her for altid, siger Adam Ferati.

Hverken branden eller coronakrisen har dog mindsket de to unge mænds ambitioner. Selvom fokus nu ligger på Odense-butikken og et 2020, der gerne skal overstås uden flere ulykker, er der allerede nu planer om at åbne flere butikker.

- Vi kommer til at åbne en butik i Sønderborg igen og har også kig på København og Aarhus. Og vi er også interesseret i at åbne op for flere slags varer som home accessories. Men lige nu gælder det Odense, siger Adam Ferati.

Annonce
Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Skudt helt ved siden af: Nyt OUH skal have 1400 flere p-pladser end forventet

Nordfyn For abonnenter

Sæleksperter efter nuttet syn i Bogense: - Man skal ikke lade sig narre - sæler er rovdyr og kan finde på at bide

Odense Bulldogs

Odense Bulldogs' sejrsstime brudt - nederlag til Rødovre efter straffeslag

Kultur For abonnenter

Brutalt, udsigtsløst og med et glimt af håb: Serieteater bevarede intensiteten

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

GOG For abonnenter

Ung GOG-streg vil se en fyldt arena i gult i svær Europa-kamp

GOG For abonnenter

GOG-kommentar: Det er ligeså spændende uden for banen

Assens

200 elever holdt hjemme, men skolen må ikke lukke ned: - Jeg kunne godt finde på at sende alle hjem i en uge

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Kerteminde

Skuffede bilejere på stribe: Tyve slog til igen og igen med blandet resultat

Odense For abonnenter

Bager-ægtepars comeback var et mareridt: - Det er en befrielse at være blevet løst fra det lort

Fyn

OUH kan ikke løse sygeplejerske-problem - de truer med at sige kollektivt op tirsdag

Annonce