Annonce
Odense

Efter borgmesterbesøg i Odense Aafarts forviste vinbar: S kræver redegørelse om Å-ballade

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) var ombord og fik en snak med Morten Skytte, indehaver af Odense Aafart, da vinbåden stævnede ud onsdag aften. Torsdag formiddag kræver S en redgørelse fra By- og Kulturforvaltningen. Foto: Susanne Bækholm
- En situation som den, Odense Aafart er kommet i, burde ikke opstå midt under byens mest profilerede festival, lyder det fra Socialdemokratiets Anders W. Berthelsen. S vil nu have By- og Kulturforvaltningens ageren over for Odense Aafart taget op til politisk drøftelse.

Socialdemokratiet kræver nu en redegørelse omkring forløbet, der har ført til iskold luft mellem ejeren af Odense Aafart, Morten Skytte, og By- og Kulturforvaltningen.

Onsdag - midt under HCA Festivals, årets mest eventyrlige uge i Odense - kom det frem, at Morten Skytte er rasende på Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning.

I et opslag på Facebook rettede Morten Skytte en knusende kritik af den måde, han oplever, at forvaltningens embedsfolk opfører sig på over for ham og Odense Aafart, der de seneste 137 år har sejlet op og ned ad åen med gæster. Skytte er ligefrem klar til at flytte sine både til en helt anden by, hvis det ikke bliver bedre, slog han onsdag fast over for Fyens Stiftstidende.

Seneste tvist går på, at forvaltningen har sat en stopper for den vinbar, som Odense Aafart havde indrettet i en af bådene i forbindelse med HCA Festivals. Bådene må ikke servere vin, mens de ligger fortøjret, lyder påbudet. Servering må kun finde sted, når de sejler.

Men nu bliver sagen altså politisk.

Annonce

Borgmester med ombord

Onsdag aften var S-borgmester Peter Rahbæk Juel en af gæsterne i vinbaren på en af turbådene, der som følge af forvaltningens påbud måtte sejle rundt med barkunderne. Borgmesteren fik en snak med Morten Skytte fra Odense Aafart.

Torsdag formiddag lyder det fra Socialdemokratiets medlem af By- og Kulturudvalget Anders W. Berthelsen, at partiet kræver en redegørelse og en politisk drøftelse "af forvaltningens niveau for service, vejledning og konduite".

- En situation som den, Odense Aafart er kommet i, burde ikke opstå midt under byens mest profilerede festival, siger han og tilføjer:

- Odense er en festivalby, og det vil vi gerne blive ved med at være. Derfor er det vigtigt, at alle parter har et tæt samarbejde, hjælper hinanden og tager eventuelle konflikter i opløbet.

En kontorchef i By- og Kulturforvaltningen forklarede onsdag, at forbuddet mod, at Odense Aafart under HCA Festivals kan indrette vinbar i bådene, mens de fortøjret, er helt i tråd med reglerne.

Om det siger S-politikeren:

- Naturligvis er der love og regler, som gælder for alle, også i festivalperioder, men ingen borger eller virksomhed må føle, at man løber panden mod en mur. Kulturen i By- og Kulturforvaltningen bør først og fremmest være serviceminded.

Rådmand ønsker løsning

Jane Jegind (V), rådmand for by- og kultur, siger, at løsningen med, at Aafarten kan servere vin under sejlads her og nu er tilfredsstillende.

- Jeg er glad for, at der er fundet en løsning på den konkrete problemstilling, hvor Odense Aafart både kan overholde de regler, som de er underlagt og samtidig skaber mulighed for at få en ekstra omsætning under HCA Festivals med en rigtig god oplevelse for byens borgere og besøgende, siger hun.

Hun mener desuden, at By- og Kulturforvaltningen og Morten Skytte må mødes og tale tingene igennem. Der skal findes en løsning "inden for de lovmæssige rammer og med respekt for hele området", lyder det fra Jegind.

- Jeg har bedt forvaltningen om at tage initiativ til et møde, når HCA Festivals er vel overstået, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce