Annonce
Fyn

Efter biljagt og skudepisode: Fynske mænd sigtes for forsøg på at køre betjent ned

Politiaktion ved Lunderskov, mandag den 1. juli 2019. En sort WV Golf holder på vejen og der søges med hunde i området. En betjent har skudt en mand i skulderen i forbindelse med en biljagt, der natten til mandag stod på over en tyve kilometer lang strækning. Fire personer er anholdt. Det er chaufføren i flugtbilen, der blev ramt af skud. Han er uden for livsfare, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.(Foto: Per Øxenholt/Scanpix 2019)
Fire mænd med indvandrerbaggrund skal sidde varetægtsfængslet frem til den 29. juli. De sigtes for at stå bag indbruddet i tøjforretning i Ribe og for efterfølgende med 140-160 kilometer i timen at have forsøgt at køre fra politiet. De sigtes også for at have torpederet en politibil og for at have forsøgt at køre betjent ned. Derfor trak betjenten sit våben og affyrede et skud, som ramte føreren af bilen i skulderen. De fire mænd nægter sig skyldige.
Annonce

FYN/ESBJERG: Fire yngre mænd med indvandrerbaggrund kan de kommende fire uger - frem til den 29. juli - se frem til at skulle tilbringe tiden i arresten efter, at de tidligt mandag aften blev varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør ved retten i Esbjerg.

De fire mænd sigtes for at stå bag det indbrud i herretøjsforretningen MR i Ribe, hvor der blev stjålet mærkevaretøj for 350.000 kroner. Af sigtelsen ved grundlovsforhøret fremgik det også, at de fire mænd skulle have stjålet kassebeholdningen på 58.395 kroner.

Derudover sigtes de for vold mod politiet, for at have forvoldt nærliggende fare for andres liv eller førlighed og for forsøg på legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

De fire mænd nægter sig skyldige. Og de tre af de sigtede, som var tilstede i retten, nægtede også at udtale sig ved grundlovsforhøret.

Forbehold for afgørelse

To af de sigtede mænd har taget dommerens kendelse om varetægtsfængsling frem til den 29. juli til efterretning. De to andre sigtede har taget forbehold for at kære afgørelsen til landsretten.
Annonce

På sygehuset

Den fjerde af de formodede gerningsmænd befinder sig på sygehuset i Kolding, hvor han mandag over middag blev opereret for de skader han fik i skulderen efter at være blevet ramt af et skud fra en politibetjents pistol. Betjenten affyrede et skud, da fire mænd forsøgte at køre ham ned mandag morgen ved 4-tiden tæt ved en rundkørsel ved Koldingvej nær Lunderskov. Forinden havde de fire mænd i bilen - i følge sigtelsen - påkørt en politibil frontalt. Det skete, da politiet afspærrede vejen efter forinden at have jagtet de fire mænd over en strækning på cirka tyve kliometer fra Foldingbro til Koldingvej ved Lunderskov, hvor jagten altså sluttede meget dramatisk.

Efter at sigtelsen blev læst op ved grundlovsforhøret krævede anklageren i sagen, Jannie Nøhr, dørene lukket for pressen. Det gjorde hun med henvisning til, at der i forbindelse med indbruddet i tøjforretningen i Ribe er nogle oplysninger i sagen, som tyder på, at der kan være flere gerningsmænd end de fire mænd, som var sigtet ved grundlovsforhøret.

Annonce

Protest

De beskikkede forsvarere for de tre tilstedeværende mænd i retten, advokaterne Finn Andersen, Birgit Østergaard Nielsen og Carsten Hove protesterede alle imod dørlukningen. Det samme gjorde JydskeVestkystens repræsentant i retten, men det ændrede ikke på, at dommer Lisbeth Christensen afsagde en kendelse om, at grundlovsforhøret skulle afvikles for lukkede døre.

Inden dørene blev lukket fremgik det også af sigtelsen, at de fire mænd under biljagten fra Foldingbro til Lunderskov havde kastet en række genstande efter den politibil, som optog forfølgelsen. Det var blandt andet et metalkoben, som de fire mænd kastede efter politibilen, og det skete mens der blev kørt med en fart på mellem 140 og 160 kilometer i timen fremgik det af anklageskriftet.

Tre af de fire sigtede mænd er 23 år gamle, mens den fjerde mand er 29 år gammel. Den 29-årige mand har bopæl i Fåborg på Fyn, mens to af de 23-årige mænd bor henholdsvis i Svendborg samt Tranekær på Langeland. Den tredje 23-årige mand har ikke nogen kendt adresse.

Annonce

Hugo Boss

Ved indbruddet i forretningen i Ribe blev der som nævnt stjålet mærkevaretøj til en samlet værdi af 350.000 kroner. Det drejer sig om store mængder af jakker, bukser, polo-shirts og t-shirts af mærket Hugo Boss, lige som der også blev stjålet en mindre parti mærkevaretøj af mærket Hilfiger.

Herretøjsforretningen MR i Ribe har været hårdt ramt af flere voldsomme indbrud i de senere år, og indbruddet mandag morgen blev begået på trods af, at forretningen for nylig har fået installeret to røgkanoner i forretningen. Indehaveren af MR i Ribe, Keld Vestergaard, oplyser til avisen, at han på forretningens videoovervågning kan se, at de fire gerningsmænd var ude af forretningen med de stjålne varer kun fire minutter efter, at de kom ind i forretningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

OB's pokalmodstander har trukket stikket

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Nordfyn For abonnenter

Per er direktør i udskældt branche: - Vi arbejder intenst med at overbevise unge mennesker om, at plast er en del af løsningen

Annonce