Annonce
Kunst

Efter besparelser: Nu går fem store kulturinstitutioner i Odense sammen

Fem kulturinstitutioner går nu sammen ind i kampen for at få højnet kulturdeltagelsen i Odense og på Fyn. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Nogle af Odenses mest markante kultursteder går nu sammen for at undersøge, hvordan de i fællesskab kan højne kulturdeltagelsen på Fyn.

Kultur: For første gang nogensinde går fem store Odense-kulturinstitutioner sammen for at finde ud af, hvad det samlede kulturpublikum gerne vil have, og hvordan de får fat på nye kulturbrugere.

Det drejer sig om Odense Symfoniorkester, Brandts, Den Fynske Landsby, Danmarks Jernbanemuseum og Odense Teater. Projektet hedder "Den store kulturanalyse" og finder sted i forbindelse med Odense Kommunes foreslåede besparelser på kulturområdet.

- Vi taler alle om publikumsudvikling i kulturbranchen, og det er nemt at sidde bag skrivebordene og finde på nye tiltag. Men ved at gå i dialog med brugerne – og ikke-brugerne – så bliver vi nu klogere på, hvor vi skal sætte ind, siger Julie Lindegaard, som er kommunikations- og salgschef hos Odense Teater.

De fem kultursteder spørger gennem juni borgere på Fyn og i Trekantsområdet om deres forhold til institutionerne og til kultur generelt. De har hyret rådgivere og analysefirmaer til at hjælpe med undersøgelserne.

Annonce

Den store kulturanalyse

Et samarbejde mellem Odense Symfoniorkester, Brandts, Den Fynske Landsby, Danmarks Jernbanemuseum og Odense Teater er den største fælles kulturanalyse nogensinde på Fyn.

Skal undersøge spørgsmål som hvad gæsterne ønsker, hvor godt publikum kender stederne, og hvordan de får fat i nye målgrupper?

Sker sammen med rådgiverfirmaet Rasmussen&Marker samt konsulent- og analysefirmaet Thulstrup Research, der begge gennem en årrække har hjulpet danske kulturinstitutioner med strategiarbejde og markedsanalyser.

Svarene fra undersøgelsen kommer i slutningen af juni eller i start-august.

Støttes også af Odense Kommune.

Sammen om det

Selv om de alle også indbyrdes kæmper om kulturbrugernes gunst, ser institutionerne ikke noget problem i at samarbejde med hinanden.

- Det giver jo uhyre god mening, idet mange af vores gæster kommer fra samme område. Og måske endda er de samme mennesker. Det bliver vi klogere på nu, og det kan skabe nye fundamenter for nye samarbejder og produktudvikling, fortæller kommerciel direktør på Brandts Ulrik Jungersen.

- Dermed får vi et samlet billede af hver kulturinstitutions kernepublikum, og hvem vi kan få til at komme oftere på besøg.

Symfoniorkestret, Brandts, Den Fynske Landsby, jernbanemuseet og teatret håber på at skabe nye målrettede aktiviteter, som kan højne besøgstallene og gøre det spændende at besøge stederne.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce