Annonce
Sydfyn

Efter besøg fra Arbejdstilsynet: Hotel Christiansminde sparker direktøren ud

Holger Brodersen er opsagt med øjeblikkelig virkning i forlængelse af et besøg fra Arbejdstilsynet. Arkivfoto: Roland P
Hoteldirektør Holger Brodersen er opsagt med øjeblikkelig virkning som følge af store problemer med det psykiske arbejdsmiljø på Hotel Christiansminde.

19.19: Opdateret med yderligere oplysninger fra næstformand i HK og bestyrelsesformand på Hotel Christianminde, Martin Rasmussen.

Svendborg: Hoteldirektør Holger Brodersen er efter otte år fortid på Hotel Christiansminde i Svendborg.

Hotellet, der er ejet af fagforbundet HK, skriver i en pressemeddelelse, at Holger Brodersen er opsagt med øjeblikkelig virkning i forlængelse af et besøg fra Arbejdstilsynet, der har kunnet konstatere store problemer med det psykiske arbejdsmiljø.

- Det er naturligvis uacceptabelt og fuldstændig uforeneligt med bestyrelsens ønsker til et sundt arbejdsmarked - både fysisk og psykisk - at de ansatte her på Christiansminde oplever stor, psykisk belastning. Det er aldrig en sjov beslutning at træffe, når man skal sige farvel til en medarbejder, men bestyrelsens vigtigste opgave har været at hjælpe medarbejderne, siger Martin Rasmussen, næstformand i HK og bestyrelsesformand på Hotel Christiansminde i en pressemeddelelse.

Arbejdstilsynet var på besøg på hotellet mandag, og torsdag morgen mødtes bestyrelsen på hotellet, hvor det blev besluttet at fyre hoteldirektøren. Han blev blev fritstillet med øjeblikkelig virkning.

Annonce

Påbud var på vej

Martin Rasmussen ønsker ikke overfor Fyns Amts Avis at gå i detaljer med det dårlige psykiske arbejdsmiljø på hotellet, der førte til fyringen af direktøren. Han siger dog, at det ”ikke var noget hyggeligt besøg”, da Arbejdstilsynet var i Svendborg mandag.

- Jeg kan ikke gå i detaljer, da der er tale om en personalesag, men konklusionen er, at vi har et dårligt psykisk arbejdsmiljø, som går meget på vores direktørs måde at lede arbejdet på. Det har vi taget konsekvensen af, siger Martin Rasmussen.

Han fortæller også, at Arbejdstilsynet efter besøget var på vej med et påbud overfor hotellet, og at man på den baggrund reagerede med det samme.

Det må være alvorligt, når I reagerer så voldsomt, inden I har modtaget påbuddet.

- Ja, med de ting, vi er blevet præsenteret for, så må vi konstatere, at der har været et dårligt psykisk arbejdsmiljø, og det kan vi ikke leve med. Derfor har vi fyret Holger. Det har været vigtigt for os at reagere hurtigt, siger HK-næstformanden.

Martin Rasmussen er ikke klar over, om der har været sygemeldinger blandt de ansatte, som kan relateres til det dårlige psykiske arbejdsmiljø, men han oplyser, at der ikke var nogle sygemeldte, da Arbejdstilsynet mandag var på besøg.

61-årige Holger Brodersen afløste i maj 2011 Lene Frahm som direktør på Hotel Christianminde. Han er blandt andet tidligere administrerende direktør for Odense Congress Center, direktør i Odense Sport og Event og for Gyldensteen Golf i Bogense. Han har også en fortid som hotelchef på Hotel Australia i Vejle.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Holger Brodersen.

HK oplyser, at han nu og her afløses af regnskabschef Hans Jørgen Simonsen, der konstitueres som direktør, ind til en ny er fundet.

- Nu skal vi have lov til art sunde os alle sammen. Vi skal have samlet medarbejderne op, inden vi stille og roligt går i gang med at finde en ny direktør. Det vigtigste er at finde den rigtige – ikke om der går tre eller fire måneder, siger Martin Rasmussen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

Sprællevende 100-årig

Det kan ikke have undgået manges opmærksomhed, at det i år er 100 år siden, Genforeningen fandt sted. En begivenhed, som betød, at befolkningen på et landfast stykke Danmark efter at have været tysk siden 1864 igen kunne lade Dannebrog blafre i haven. At de igen kunne vælge, om de ville mødes for at diskutere politik i stedet for at spise kage ved store kaffeborde, som i de mellemliggende år havde udgjort den dansksindede bastion. Men det er nok de færreste, der ved, hvad årene inden Genforeningen førte med sig. Mens mange af os kigger mod andre grænsedragninger for at forstå, hvad fjendtlig magtovertagelse betyder, afslører Genforeningen, at vi er klædt af, når det kommer til vores eget lands historie. Også selv om det kun er få generationer siden, den udspillede sig. Tænk sig, at dansk i knap 50 år var forbudt som undervisningssprog, og at befolkningen søgte at omgå forbuddet ved at oprette skoler nord for den ny grænse, så eleverne alligevel kunne blive undervist i deres modersmål? At disse skoler skulle blive en form for forløber for efterskolerne, der 100 år senere stadig er i høj kurs, når unge skal finde deres identitet? Også selv om identitet i 2020 handler om meget andet end nationalitet. "Hvad kommer Genforeningen da mig ved", spørger den sønderjyskfødte skuespiller Bodil Jørgensen i Grænseforeningens humoristiske jubilæumsvideo, der florerer på internettet, og svaret er kort: Alt. Genforeningen er sprællevende. Hvis vi reelt vil give andet end evnen til at ramme et 12-tal ved eksamensbordet videre til de yngste, kunne vi passende benytte 100-året til at opsøge en af de 650 mindesten, der blev rejst i 1920 for at ære, at Sønderjylland igen blev dansk. Og som Slots- og Kulturstyrelsen har besluttet at frede - et par af dem befinder sig endda på Fyn. Det kunne være starten på en samtale om at høre til et sted, men også om hvad det mon havde betydet, hvis afstemningen i 1920 var blevet et "nej" og et "mojn".

Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Annonce