Annonce
Middelfart

Efter ballade og svineri: Kulturhus hyrer vagter for at øge trygheden

Kulturøen i Middelfart har fået vagt på efter uheldige episoder med grupper af unge og andre. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Kulturøen i Middelfart sætter en vagt på, så man undgår uheldige episoder.

Middelfart: Middelfart Kommune forsøgte sidste år at komme problemer med ballade og svineri til livs på Kulturøen i Middelfart, som følge af primært grupper af unge, der holdt til på stedet.

I øjeblikket er et vagtselskab hyret til at være med til at genskabe trygheden, oplyser biblioteksleder Charlotte Pedersen, der uddyber, at beslutningen er taget af Kulturøens bestyrelse.

Kulturøen i Middelfart er et samarbejde mellem offentlige og private aktører, hvor blandt andet biografen Panorama og restauranten Mast har til huse.

SSP har tidligere skitseret, at unge på helt ned til 10-12 år har hængt ud på Kulturøen i grupper, hvor man har haft en larmende adfærd og ikke har taget hensyn til stedets øvrige gæster. Det har i visse tilfælde medført det, der bliver beskrevet som ballade og svineri.

Der foregår ikke nødvendigvis noget kriminelt, men nogle brugere og personalet har oplevet det som utrygt, og derfor besluttede Kulturøens bestyrelse i december 2019 at sætte gang i en tryghedskampagne, hvor en vagt eftermiddag og aften fører tilsyn og tager en runde på Kulturøen på forskellige tidspunkter i kortere eller længere tid ad gangen.

- Det handler ikke udelukkende om ungegrupper. Vi har også haft nogle borgere, som måske ikke har det så godt, og som har fyldt meget på en uhensigtsmæssig måde, siger bibliotekslederen, der tilføjer, at man også har et godt samarbejde med SSP om udfordringen.

Annonce

Muligvis også vagt i Nørre Aaby

Tryghedskampagnen bliver efter uge 3 evalueret, hvor man blandt andet skal afdække behovet for, hvordan vagten skal være til stede.

Er det ikke et drastisk skridt at sætte en vagt på?

- Jeg tror faktisk, at vi er et af de få kulturhuse i Danmark, som ikke har en vagtordning, påpeger Charlotte Pedersen.

Hun forklarer utrygheden med, at det kan være en konsekvens af, at flere og flere besøger Kulturøen.

Kulturøen oplyser, at man i 2019 slog besøgsrekorden fra 2018, hvor man sidste år talte ikke færre end 269.703 mennesker, der enten gik i biografen, på biblioteket, i restauranten og kaffebaren eller deltog i nogle af de mange forskellige arrangementer.

- Kernen er, at vi er lykkedes med at få skabt et aktivt hus med mange borgere, hvor der kommer gæster til alle mulige slags oplevelser. Når der kommer mange flere gæster, og huset bliver mere synligt, så finder nogle deres vej forbi, hvor det ikke er så hensigtsmæssigt, siger Charlotte Pedersen, der understreger, at Kulturøen også fortsat er for unge.

Biblioteketslederen tilføjer, at der også skal igangsættes en tryghedskampagne omkring biblioteket i Nørre Aaby, som også har været udfordret af grupper af unge, hvor en løsning med en vagt ifølge Charlotte Pedersen også kan komme i spil.

Det er foreningen bag Kulturøen, der ifølge Charlotte Pedersen afholder udgiften til vagtordningen. Hun henviser til kommunens læring-, kultur- og fritidschef Peter Wamberg på spørgsmålet om, hvad vagten koster, men det har ikke været muligt at træffe ham fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce