Annonce
forside

Efter ballade i Maritimt Center: Gamle sejlskibe vil sejle uden om Svendborg

Et flot syn er det, når de gamle træskibe gæster Svendborg. Men det gør de ikke næste år, hvis det står til bestyrelsen i foreningen bag sejladsen.

Hvis det står til bestyrelsen i foreningen bag Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe, bliver Svendborg ikke målby for sejladsen i 2019. Formanden erkender, at det har med den senere tids ballade i Maritimt Center at gøre.

Svendborg: Der er skidt nyt til alle, der har for vane at lægge vejen forbi Svendborg havn, når der er besøg af de gamle træskibe.

Alt tyder nemlig på, at den sydfynske købstad ikke bliver målby for sejladsen Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe i 2019, hvilket der ellers er tradition for.

Det bekræfter Jay Brun Jensen, som i sin egenskab af koordinater på sejladsen skal strikke årets rute sammen.

- Jeg har fået i opdrag fra bestyrelsen (i foreningen Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejskibe, red.) at finde alternativer til Svendborg, siger Jay Brun Jensen, mens foreningens formand, Andrea Gotved, vedgår, at beslutningen til dels er affødt af, at der har været turbulens i Maritimt Center.

- I foreningen har der været reaktioner på omvæltningen i Maritimt Center, og vi har set det som en mulighed for at prøve noget nyt, siger hun.

Annonce

Fyn Rundt

Brødtekst

Ingen hævnaktion

Jay Brun Jensen er central i sagen.

Han har en fortid som projektkoordinator i Maritimt Center, men sagde sammen med Hanne Bourgeat op i foråret i protest mod de ændrede løn- og arbejdsvilkår, som fulgte i kølvandet på, at Maritimt Center blev sammenlagt med Svendborg Event.

Hvorefter støtteforeningen Maritimt Centers Venner lagde sig selv i graven i vrede over, hvad folkene i foreningen tolkede som en nedprioritering af det maritime.

I Maritimt Center havde Jay Brun Jensen som projektkoordinator i mange år tilrettelagt Fyn Rundt - og foreningen bag sejladsen har bedt ham om også at gøre det i fremtiden.

Hvilket måske godt kunne få nogen til at drage den konklusion, at der bag fravalget af Svendborg ligger et tak for sidst til Svendborg Event.

Hvilket Jay Brun Jensen dog afviser.

- Hvis nogen skulle få den tanke, så er svaret nej. Jeg har ikke udeståender med nogen, og desuden er beslutningen ikke i mine hænder, siger han.

Også formanden for foreningen bag sejladsen, Andrea Gotved, afviser, at der er tale om en hævnaktion. Men erkender altså, at situationen i Maritimt Center har spillet ind på beslutningen.

- I bestyrelsen har vi hele tiden talt om, hvordan vi kan forny sejladsen, og det, der er sket i Maritimt Center, har sat mere skub i det, siger formanden.

Op til medlemmerne

Formanden fortæller også, at det ikke er usædvanligt, at byer vælges fra.

For eksempel har Assens og Middelfart nogle år måttet spejde forgæves efter sejlene fra de gamle fartøjer, beretter hun.

- Det er også sket for Svendborg for en del år siden, og sådan er det i foreningen: Den arbejder, og intet er statisk, siger Andrea Gotved, der vedgår, at beslutningen ikke er fri for at være kontroversiel.

For mange af sejlerne er glade for Svendborg, erkender hun, og det er da også dem, der har det sidste ord i sagen.

- Intet er cementeret. Vi skal have vores oplæg godkendt af medlemmerne, når vi holder generalforsamling, og vi har heller ikke forhandlet med byerne i oplægget. Så vi ved jo ikke, om de ønsker at få besøg af os, siger hun.

Sætte navn på byerne i oplægget vil Andrea Gotved ikke, men hun understreger, at Svendborg sagtens kan komme med igen på et tidspunkt.

- Vi smækker ikke med døren og brænder forhåbentlig ingen broer, siger hun.

Træls og ærgerligt

Svendborg Event-chef Anja Mia Haas oplyser fredag eftermiddag, at hun kun har hørt rygter om, at Svendborg er ved at blive fravalgt.

Og glad for rygterne er hun ikke.

- Jeg synes, det er rigtigt, rigtigt træls og ærgerligt, og så sent som i dag (fredag, red.) har vi aftalt, at vi vil invitere bestyrelsen (i Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe, red.) til møde, siger Anja Mia Haas, der ikke er fri for at undre sig.

- Jeg ved godt, at ikke alle byer er med hele tiden, men jeg synes, at vi her i Svendborg har hele det her maritime miljø, og at vi har gjort rigtig meget for, at de skal føle sig velkomne, siger Anja Mia Haas, som ikke vil vurdere, om det er rimeligt at tale om en straffeaktion.

- Jeg vil godt vente med at udtale mig, til jeg har talt med foreningens bestyrelse og hørt deres bevæggrunde, siger hun.

Det er uvist, hvornår - og velsagtens også om - mødet bliver holdt, mens det skulle være sikkert, at der er generalforsamling i foreningen Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe 3. november.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce