Annonce
forside

Efter ballade i Maritimt Center: Gamle sejlskibe vil sejle uden om Svendborg

Et flot syn er det, når de gamle træskibe gæster Svendborg. Men det gør de ikke næste år, hvis det står til bestyrelsen i foreningen bag sejladsen.

Hvis det står til bestyrelsen i foreningen bag Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe, bliver Svendborg ikke målby for sejladsen i 2019. Formanden erkender, at det har med den senere tids ballade i Maritimt Center at gøre.

Svendborg: Der er skidt nyt til alle, der har for vane at lægge vejen forbi Svendborg havn, når der er besøg af de gamle træskibe.

Alt tyder nemlig på, at den sydfynske købstad ikke bliver målby for sejladsen Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe i 2019, hvilket der ellers er tradition for.

Det bekræfter Jay Brun Jensen, som i sin egenskab af koordinater på sejladsen skal strikke årets rute sammen.

- Jeg har fået i opdrag fra bestyrelsen (i foreningen Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejskibe, red.) at finde alternativer til Svendborg, siger Jay Brun Jensen, mens foreningens formand, Andrea Gotved, vedgår, at beslutningen til dels er affødt af, at der har været turbulens i Maritimt Center.

- I foreningen har der været reaktioner på omvæltningen i Maritimt Center, og vi har set det som en mulighed for at prøve noget nyt, siger hun.

Fyn Rundt

Brødtekst

Ingen hævnaktion

Jay Brun Jensen er central i sagen.

Han har en fortid som projektkoordinator i Maritimt Center, men sagde sammen med Hanne Bourgeat op i foråret i protest mod de ændrede løn- og arbejdsvilkår, som fulgte i kølvandet på, at Maritimt Center blev sammenlagt med Svendborg Event.

Hvorefter støtteforeningen Maritimt Centers Venner lagde sig selv i graven i vrede over, hvad folkene i foreningen tolkede som en nedprioritering af det maritime.

I Maritimt Center havde Jay Brun Jensen som projektkoordinator i mange år tilrettelagt Fyn Rundt - og foreningen bag sejladsen har bedt ham om også at gøre det i fremtiden.

Hvilket måske godt kunne få nogen til at drage den konklusion, at der bag fravalget af Svendborg ligger et tak for sidst til Svendborg Event.

Hvilket Jay Brun Jensen dog afviser.

- Hvis nogen skulle få den tanke, så er svaret nej. Jeg har ikke udeståender med nogen, og desuden er beslutningen ikke i mine hænder, siger han.

Også formanden for foreningen bag sejladsen, Andrea Gotved, afviser, at der er tale om en hævnaktion. Men erkender altså, at situationen i Maritimt Center har spillet ind på beslutningen.

- I bestyrelsen har vi hele tiden talt om, hvordan vi kan forny sejladsen, og det, der er sket i Maritimt Center, har sat mere skub i det, siger formanden.

Annonce

Op til medlemmerne

Formanden fortæller også, at det ikke er usædvanligt, at byer vælges fra.

For eksempel har Assens og Middelfart nogle år måttet spejde forgæves efter sejlene fra de gamle fartøjer, beretter hun.

- Det er også sket for Svendborg for en del år siden, og sådan er det i foreningen: Den arbejder, og intet er statisk, siger Andrea Gotved, der vedgår, at beslutningen ikke er fri for at være kontroversiel.

For mange af sejlerne er glade for Svendborg, erkender hun, og det er da også dem, der har det sidste ord i sagen.

- Intet er cementeret. Vi skal have vores oplæg godkendt af medlemmerne, når vi holder generalforsamling, og vi har heller ikke forhandlet med byerne i oplægget. Så vi ved jo ikke, om de ønsker at få besøg af os, siger hun.

Sætte navn på byerne i oplægget vil Andrea Gotved ikke, men hun understreger, at Svendborg sagtens kan komme med igen på et tidspunkt.

- Vi smækker ikke med døren og brænder forhåbentlig ingen broer, siger hun.

Annonce

Træls og ærgerligt

Svendborg Event-chef Anja Mia Haas oplyser fredag eftermiddag, at hun kun har hørt rygter om, at Svendborg er ved at blive fravalgt.

Og glad for rygterne er hun ikke.

- Jeg synes, det er rigtigt, rigtigt træls og ærgerligt, og så sent som i dag (fredag, red.) har vi aftalt, at vi vil invitere bestyrelsen (i Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe, red.) til møde, siger Anja Mia Haas, der ikke er fri for at undre sig.

- Jeg ved godt, at ikke alle byer er med hele tiden, men jeg synes, at vi her i Svendborg har hele det her maritime miljø, og at vi har gjort rigtig meget for, at de skal føle sig velkomne, siger Anja Mia Haas, som ikke vil vurdere, om det er rimeligt at tale om en straffeaktion.

- Jeg vil godt vente med at udtale mig, til jeg har talt med foreningens bestyrelse og hørt deres bevæggrunde, siger hun.

Det er uvist, hvornår - og velsagtens også om - mødet bliver holdt, mens det skulle være sikkert, at der er generalforsamling i foreningen Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe 3. november.

Annonce
OB For abonnenter

Kommentar: Det er for tidligt at nedgøre OB efter nederlaget mod FCK

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Flere bilister kogte over, da farten blev sænket til 80 km/t: Forfulgte forankørende og passede ham op ved frakørslen

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-Midtfyns billigste hus er over 100 år gammelt: - Alt ved huset skal laves

Odense

Tidligere landmand er gået til kamp for rent drikkevand: - Denne gang skal vi være på forkant

Faaborg-Midtfyn

Det vrimler med katte i hele kommunen: -Lad være med at fodre den fremmede kat - den bliver hængende

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Podcast

Lyt til "Danmark fortæller": Uffes sidste rejse: En ven i nøden 3:3

Kerteminde

22-årige Christian vil i år ikke mangle en udødelig klassiker til vinteren: Fynsk gårdbutik satser på særlig grøntsag

Sport

Fynboer sætter ny olympisk rekord på cykelbanen

Fyn

Se videoen: Hej, her kommer jeg - Hubot kører med blodprøver på OUH

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kæresteparret Elin og Jann har købt Faaborg-Midtfyns billigste hus: - Tanken er, at vi skal blive gamle i huset

Fyn

Her rammer den: Sygeplejersker udvider strejke endnu en gang

Annonce