Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efter Bækmark: Nu vil politikere have ærlig, empatisk og sjov kommunaldirektør

Direktør Helle Vibeke Carstensen (nummer to på billedet) har tidligere i selskab med borgmester Hans Stavnsager og stabschef Heidi Juul Madsen deltaget i et løb i forbindelse med Outdoor Sydfyn. Hun ønsker imidlertid ikke at oplyse, hvorvidt hun søger jobbet som ny kommunaldirektør, selvom politikerne netop ønsker, at den kommende kommunaldirektør er en del af lokalsamfundet. Arkivfoto: Torsten Cilleborg
Faaborg-Midtfyn skal have en ny kommunaldirektør, og tirsdag aften sagde politikerne god for de kriterier, som en kommende kommunaldirektør skal leve op til. Konstitueret kommunaldirektør Helle Vibeke Carstensen ønsker ikke at oplyse, om hun vil søge jobbet.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Nu går jagten formelt ind på en ny kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune. Politikerne i kommunen nikkede tirsdag aften til det jobopslag, som skal få potentielle kandidater til at søge det ansvarsfulde job. Det foregik helt uden debat, trods stillingens omtumlede historik.

Ikke desto mindre ligger et jobopslag og en beskrivelse af en ønske-kommunaldirektør nu klar.

Faaborg-Midtfyns næste kommunaldirektør skal blandt andet være ærlig, empatisk og have humoristisk sans. Det fremgår af den såkaldte jobprofil, som er det som et ansættelsesudvalg bestående af politikere, kommunale ledere og medarbejdere skal navigere efter.

Stillingen som kommunaldirektør er ledig, efter den nu tidligere kommunaldirektør Helene Bækmark fratrådte per 1. oktober. Hendes ledelsesstil har flere gange været et omstridt emne og særligt har et stort gennemtræk på chefgangen på rådhuset vakt opsigt i offentligheden.

Også den omdiskuterede rolle, som kommunaldirektørens egen brors revision spillede i sagen om Midtfyns Fritidscenters konkurs, skabte heftig debat i løbet af sommeren.

I forbindelse med fratrædelsen skrev Helene Bækmark, at hun mente, at ”avisens dækning havde båret præg af mobning” – uden dog at pege på konkrete artikler.

Annonce

Skal kunne klare offentligheden

Ifølge beskrivelsen af den kommende kommunaldirektør skal vedkommende ”som menneske og som leder (kunne) klare offentlighedens opmærksomhed.”

Således skal kommunens øverste administrative leder være ”ærlig – både når det er populært og upopulært.” Kommunaldirektøren skal være empatisk og ”have ægte interesse for andre mennesker – uanset hvem de er”. Og vedkommende skal også have en ”humoristisk sans og uhøjtidelig tilgang til dig selv og andre,” lyder det i jobprofilen.

I den lyder naturligvis også, at kommunaldirektøren skal besidde politisk tæft, have den rette uddannelsesmæssige baggrund og have økonomisk og juridisk erfaring med at drive en kommune.

Annonce

To eller tre direktører

Efter Helene Bækmark fratrædelse har flere af de mindre partier meldt ret klart ud, at de ønsker en ny ledelseskonstellation. Altså at der i stedet for de nuværende tre direktørstillinger, kun skulle være to ligesom tilfældet er i mange andre kommuner.

Selvom Faaborg-Midtfyn Kommune nu søger en ny kommunaldirektør til at stå i spidsen, betyder det ikke, at antallet af direktører er lagt fast på de tre. Det kommer der en politisk drøftelse af senere, forklarede borgmester Hans Stavnsager (S) til avisen forinden kommunalbestyrelsesmødet.

- Det eneste, der er 100 procent sikkert, er, at vi skal have en ny kommunaldirektør, sagde han.

Adspurgt om, rækkefølgen ikke er en smule omvendt, idet man først vil ansætte en kommunaldirektør for derefter måske at fyre en af de to øvrige direktører, svarede borgmesteren, at han personligt fortsat ønsker tre direktører.

- Jeg mener, der er rigeligt arbejde til tre, siger han og tilføjer, at han godt har kunnet mærke, at der de seneste måneder har været en direktør færre end tidligere.

Annonce

Skal være del af lokalsamfundet

I jobopslaget og i beskrivelsen af den nye kommunaldirektør lægges der også vægt på, at en kommende kommunaldirektør skal kunne se sig selv som en del af civilsamfundet og ”eksempelvis er en aktiv del af Faaborg-Midtfyns stærke foreningsliv”.

Direktør i Faaborg-Midtfyn Kommune Helle Vibeke Carstensen – som i øvrigt nu fungerer som konstitueret kommunaldirektør – flyttede selv til Ringe, da hun for få år siden fik direktørjobbet, og dermed er hun den eneste direktør, der er bosat i kommunen. Hvorvidt Helle Vibeke Carstensen vil søge stillingen som ny kommunaldirektør, ønskede hun tirsdag aften ikke at svare på.

Der er ansøgningsfrist på stillingen allerede 2. januar, og en ny kommunaldirektør forventes at være fundet i slutningen af januar med tiltrædelse 1. marts.

Lønnen fastsættes efter overenskomsten og lyder derfor på i omegnen af to millioner kroner plus pension.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce