Annonce
Odense

Efter avisafsløring af problemer med letbanen: Orientering til Økonomiudvalget fremskyndes

Odense Letbane skal nu tidligere, end det var planlagt, give Økonomiudvalget en orientering om status på projektet. Det sker, efter Fyens Stiftstidende de seneste dage har kunnet afdække, at projektet er løbet ind i en række problemer med mindre end tre måneder til den planlagte driftsstart. Foto: Jesper Gimbel
Odense Letbanes årlige foretræde for Økonomiudvalget var planlagt til 3. november, men efter avisomtale fremrykkes det nu til det førstkommende møde.

Odense: Der er "en vis margin omkring tidspunktet for letbanens driftsstart", men at en ny forsinkelse på flere måneder skulle være på vej, kan adm. direktør Mogens Hagelskær ikke genkende.

Sådan lød hans reaktion mandag, efter Fyens Stiftstidende på baggrund af en række anonyme kilder med tæt kendskab til projektet kunne fortælle, at letbanen med mindre end tre måneder til den planlagte driftsstart omkring årsskiftet er løbet ind i alvorlige problemer.

Problemer som, vurderer flere kilder, med større og større sandsynlighed vil føre til en ny forsinkelse oven i de forsinkelser, der allerede har været.

Annonce

Det er nødvendigt med information fra letbanen, når oplysninger om budgetoverskridelser og senere driftsstart florerer i medierne. Derfor er jeg glad for, at letbanen møder op.

Christoffer Lilleholt (V), by- og kulturrådmand i Odense

Nu bliver en planlagt orientering fra Odense Letbane til politikerne i Økonomiudvalget i Odense Kommune efter omtalen af letbanens problemer fremrykket. Det oplyser stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen i et svar til rådmand Christoffer Lilleholt (V), som har stillet en række spørgsmål til sagen.

Oprindeligt var det meningen, at orienteringen skulle være givet i forbindelse med et foretræde den 3. november, men nu kommer det i stedet til at ske allerede på Økonomiudvalgets næste møde, som finder sted den 13. oktober.

Fastholder svar

I svarene på Christoffer Lilleholts spørgsmål oplyser Odense Letbane - via stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen - i grove træk det samme, som letbanekontoret har oplyst i en række skriftlige svar til Fyens Stiftstidende de seneste dage.

Både hvad angår den verserende strid med hovedentreprenøren Comsa fra Spanien og i forhold de problemer med kontrol- og vedligeholdelsescenteret og med at opnå kørestrømtilladelse hos Banedanmark, som avisen via sine kilder tæt på projektet har kunnet afdække.

Kort fortalt bekræfter Hagelskær, at der er problemer, der skal løses med både kontrol- og vedligeholdelsescentret samt i forhold til at opnå tilladelse til testkørsler hos Banedanmark. Men han fastholder - som han også har gjort i avisen - at problemerne ikke vil kunne medfører flere måneders forsinkelse, som avisens kilder ellers vurderer som tiltagende sandsynligt.

Annonce

Ønske om fortrolighed

I forhold til striden med Comsa har letbanedirektør Mogens Hagelskær over for Fyens Stiftstidende oplyst, at kravene er større end de resterende økonomiske reserver i letbaneprojektet.

Det lyder i svaret til Christoffer Lilleholt, at en række af de økonomiske efterkrav, som Comsa har rejst, blandt andet drejer sig om eftervirkningerne af corona.

Hagelskær fastholder dog, at det mest realistiske er, at den samlede letbaneøkonomi stadig kan holdes inden for de afsatte reserver. Det er senest oplyst, at der er 73,3 millioner kroner tilbage af letbanens reserve.

Letbanedirektøren efterlyser i sit svar til Lilleholt et fortroligt rum at arbejde i.

"Af hensyn til dialogens videre forløb har vi et ønske om en vis fortrolighed...", skriver han, men tilføjer dog, at Odense Letbane gerne møder frem "i det omfang, Odense Kommunes økonomiudvalg ønsker en uddybende orientering".

Christoffer Lilleholt vil gå efter at få nogle klare svar, siger han.

- Det er nødvendigt med information fra letbanen, når oplysninger om budgetoverskridelser og senere driftsstart florerer i medierne. Derfor er jeg glad for, at letbanen møder op. For jeg må erkende, at jeg ikke har fået svar på mine spørgsmål om de potentielle økonomiske overskridelser, lyder det fra rådmanden.

Annonce
Fyn For abonnenter

Gerts elregning eksploderede: Han tror ikke på regeringens håndsrækning - Det batter ikke

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Betonklodssag griber om sig: Endnu en mindreårig er sigtet - og flere hændelser er dukket op

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Debat

Hjælp: 5 medarbejdere til 54 børn - åbent brev til børne- og undervisningsministeren

Nyborg

700 frivillige til Tour de France i Nyborg: Alle har mulighed for at være med

Tæt på dødt løb i DF's folketingsgruppe: Henriksen får ny støtte

Middelfart For abonnenter

To år efter røveriforsøg i City Kiosken: 31-årig nægter stadig, men fik en hård straf

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Faaborg-Midtfyn

Torsdagens coronatal: Smitten tonser af sted i Svendborg og Faaborg-Midtfyn kommuner

Nordfyn For abonnenter

Trafiksikring blev droppet, da butikkerne strittede imod: Onsdag skete der et uheld

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Nordfyn

Storstilet plan om julemarked i Otterup: Tyske træhytter skal skabe den helt rigtige stemning

Fyn For abonnenter

Energipriserhimmelflugt: Thomas fik tredoblet regningen for naturgas

Assens

Afspærringsmateriel og skilte ligger klar: Freddy og hans folk er klar til at spærre af, hvis vandet kommer

Annonce