Annonce
Odense

Efter at have brudt loven: Nu er Odense tilbage i det gode selskab

Rådmand Brian Dybro er glad for, at man nu igen lever op til lovgivningen i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense. Foto: Peter Leth-Larsen
Beskæftigelses og Socialforvaltningen lever igen op til de krav, som borgerne har.

Manglende samtaler med borgerne var et af syv revisionsbemærkninger, der for et år siden gav Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune en påtale i forbindelse med regnskabet for 2017. Men nu er der rettet op, så forvaltningen nu atter kan leve op til de lovkrav der stilles.

- For et år siden var der borgere, der kunne tvivle på, om de fik, hvad de havde krav på. Det var selvfølgelig ikke i orden, og det tog hele byrådet alvorligt. Det har været en hård omgang, men nu er der rettet op, fortæller en tilfreds beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro (SF).

Det er blandt andet ansættelsen af flere medarbejdere i forvaltningen, der nu har gjort det muligt at levere de samtaler man skal.

- Det er borgernes retssikkerhed, det handler om, og det var simpelthen ikke acceptabelt, at man fik bemærkninger på syv områder, fordi man tidligere ikke fulgte lovgivningen, siger Brian Dybro.

De mange revisionspåtegninger førte blandt andet til, at rådmanden sammen med borgmesteren blev indkaldt til en samtale med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), der var utilfreds med de mange påtegninger.

Revisionen af regnskabet for 2018 førte ikke til nogen anmærkninger. Det seneste års arbejde har placeret Odense Kommune i den gode ende af kommuneskalaen, når det kommer til at afholde samtaler rettidigt. Blandt landets 98 kommuner ligger Odense som nummer 17, og blandt de seks største byer i Danmark tager Odense en andenplads.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce