Annonce
Middelfart

Efter 49 år i Elida Salonen: Nu giver videre Annemargrethe saksen videre

Meget i frisørfaget har forandret sig i de 49-år, Annemargrethe Hansen har været med. Også hendes eget hår, som blandt andet har været gennem vovede farver, afrokrøller, 80'ernes permanente krøller. Her vasker hun hår på stamkunden Lisbeht Linnet. Foto: Sofie Secher Karlsen
Efter næsten et halvt århundrede i Elida Salonen i Østergade, går 65-årige Annemargrethe Hansen fredag 30. august på pension.

Middelfart: 49 år er der gået, siden Annemargrethe Hansen trådte ind ad døren i Østergade 39 første gang. Fredag 30. august gør hun det for sidste gang, når hun efter knap et halvt århundrede som frisør i Elida Salonen går på pension.

Det er et vendepunkt, den 65-årige frisør længe har forberedt sig på, og planerne blev da også først til virkelighed, da hun vidste, at hun med sikkerhed kunne give saksen videre i stedet for at lukke salonen.

- Nu er det lykkedes, og jeg er meget tryg ved, at det er Susanne, der overtager, siger hun.

Det er Susanne Nissen fra Stige, der overtager salonen, når Annemargrethe Hansen for sidste gang låser døren efter afskedsreceptionen 30. august.

Annonce
Elida Salonen i Østergade 39 fortsætter, selv om Annemargrethe Hansen efter 49 år går pension. Susanne Nissen fra Stige overtager. Der er afskedsreception i salonen fredag 30. august. Foto: Sofie Secher Karlsen

Trofaste kunder

Annemargrethe Hansen fortæller, at kunderne ikke kommer til at mærke skiftet - forstået på den måde, at salonen ikke holder lukket, og kundernes bookinger bare bliver overtaget af Susanne Nissen.

Og selv om Annemargrethe Hansen med egne ord ikke kommer til at savne Elida Salonen, fordi hun har forberedt sig på, at det nu er slut, så erkender hun, at hverdagen uden kunderne bliver lidt af en forandring.

- De har været så fantastisk trofaste. Selv i krisetider. Dem har jeg ikke mærket meget til, og det er stort at kunne sige, synes jeg, fortæller hun.

Annemargrethe Hansen startede i salonen som elev, blev senere assistent, herefter kompagnon for i 1989 at overtage Elida Salonen selv. Det seneste år har hun været den eneste frisør i salonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce