Annonce
Erhverv

Efter 45 års diskretion: Olav de Linde røber størrelsen på sin formue

Olav de Linde fremlægger for første gang nogensinde sin virksomheds regnskaber. Her er han fotograferet tidligere på året, da han blev hædret med Erhverv Aarhus prisen 2019. Foto: Kim Haugaard
Olav de Linde, investor og ejer af "Byggeselskab Olav de Linde", er i gang med at overdrage virksomheden til sine børn. I den forbindelse har han lagt sine regnskaber frem til åbent skue.

Olav de Linde har gennem årerne opbygget et af landets største privatejede ejendomsimperier, og han er kendt som byggematadoren fra Aarhus. Han har sat kraftige aftryk på Odense, hvor han ejer mange ældre ejendomme i det centrale Odense og har planer om at bygge i Åløkkeskoven.

Olav de Linde har aldrig brudt sig om at tale om hverken sin personlige formue eller penge, ligesom det kun er skattevæsenet, der har set regnskaberne gennem årene. Det har fået flere til at spekulere om formuens størrelse.

Men nu har Olav de Linde for første gang offentliggjort sine tal.

Det skriver Ejendomswatch.dk.

Byggeselskab Olav de Linde, der tæller ejendomme i Aarhus, Odense og København, skal overdrages til Olav de Lindes tre børn og derfor præsenteres regnskaberne nu offentligt.

Tallene viser, at Olav de Lindes ejendomme har en værdi på 5,8 milliarder kroner. Overfor Ejendomswatch.dk understreger Olav de Linde dog, at det er "meget forsigtigt værdifastsat".

Udover de 5,8 milliarder kroner er forventningen, at byggeselskabet vil komme ud af det kommende regnskabsår med et overskud på 125 til 150 millioner kroner før værdireguleringer.

Annonce

Olav de Linde

  • Olav de Linde er 67 år gammel. Han bor med sin hustru i Risskov i Aarhus. Tilsammen har parret syv børn.
  • Han er den yngste af en børneflok på otte. Forældrene havde et gartneri i den lille by Rætebøl ved Tilst.
  • Olav de Linde begyndte at købe og renovere fast ejendom, mens han læste på Handelshøjskolen i Aarhus og deltog i mange år selv som arbejdsmand. Samtidig tog han sig af opkøb, udlejning og en stor del af administrationen.
  • Han grundlagde Byggeselskab Olav de Linde i 1974.
  • I forbindelse med generationsskiftet har virksomheden skiftet navn fra Byggeselskab Olav de Linde til Ejendomsselskab Olav de Linde.
  • Etablerede sig på Fyn, da han i 2004 købte Thrige-firkanten i Odense. Har siden købt mange gamle ejendomme i byen.

Genbruger og bevarer

Ejendomsselskabet Olav de Linde blev stiftet for mere end 40 år siden. Den spæde start blev grundlagt, da Olav de Linde sammen med sin tvillingebror Mogens de Linde købte en ejendom i Falstersgade i Aarhus.

- Men lejligheder, det var ikke os, fandt vi ud af, så vi solgte den med tab, har Olav de Linde tidligere sagt til Århus Stiftstidende.

Siden da må man dog sige, at han har fået flair for det med ejendomme. Han bevarer, hvad der bevares kan, og han er kendt for at forvandle tidligere industribygninger om til kontorlandskaber og erhvervsparker med genbrug.

For det vandt han også tidligere i år Erhverv Aarhus Prisen 2019.

- At kende historierne bag bygninger, ejendomme og områder er vigtigt. Bygningerne skal rumme fortid, nutid og fremtid under samme tag. Det gør vi ved at genbruge tingene og tænke skævt og anderledes, lød det fra Olav de Linde, da han fik prisen.

Selvom Olav de Lindes tre børn nu indtræder i virksomheden, vil det fortsat være Olav de Linde, der styrer selskabet.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce