Annonce
Odense

Efter 400 tests og ingen corona-smittede: Vollsmoses testcenter lukker

Læge Kristine Borg tester Abdelrahman Juma, men det er nu slut. Testcentret i Vollsmose lukker nemlig, fordi der ikke længere er behov for det. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen
Efter to uger i drift lukker det midlertidige coronatestcenter i Vollsmose, oplyser Odense Kommune. Der er nemlig ikke behov for det længere.
Annonce

Det er nu slut med at komme direkte ind fra gaden og blive podet for corona-virus i Odense-bydelen Vollsmose.

For efter 14 dage i drift lukker testcenteret, der fik navnet Testcenter NØ, nemlig, meddeler Odense Kommune. Det er helt efter planen, for fra start var der nemlig tale om et midlertidigt testcenter, som skulle være i brug i to-tre uger.

I løbet af de 14 dage, testcentret var i brug, er 400 borgere blevet testet for Covid19. Ingen af dem er testet positiv, og det bekræfter dermed det generelle billede af et lavt smittetryk på Fyn.

Fredag viste tal fra Statens Serum Institut, at der i den seneste uge ikke er kommet nye corona-smittede på Fyn, og torsdag var der ingen indlagte corona-patienter på de fynske sygehuse.

Personalet i testcentret, der er fra OUH og Odense Kommune, har da også kunnet konstatere, at behovet, interessen og antallet af henvendelser er støt faldende og konstaterer derfor, at der ikke er behov for at holde testcentret i den nordøstlige del af Odense åben en uge mere.

Derfor blev Testcenter NØ fredag pakket ned.

Annonce

Stadig testet

Du kan stadig blive testet for corona-virus flere steder i Odense.

Hvis man har corona-symptomer eller her været i kontakt med en person, der er smittet med Covid19, skal man henvende sig til sin egen læge, der så kan lave henvisning til test. Derefter kan man bestille en test-tid på coronaprover.dk. Børn og unge under 15 år skal ringe til 2946 2917 for at bestille tid.

Testen vil blive udført på OUH i enten Odense eller Svendborg.

Desuden kan alle voksne uden symptomer selv bestille en tid på coronaprover.dk og få testen lavet i Testcenter Odense på Vibelundvej i det vestlige Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce