Annonce
Nyborg

Efter 40 år ved roret: Uffe overlader byens arkitektfirma til nye kræfter

Det er fra venstre Lars Rohde og Søren Rasmussen, der overtager Harrebek Arkitekter efter Uffe Harrebek (th.), der har haft firmaet siden 1981. Foto: Maria Frellesen Pedersen
Fra 2023 er det ikke længere Uffe Harrebek, der står i spidsen for Harrebek Arkitekter.

Nyborg: - Jeg er tryg ved at overlade firmaet til dem. Det er medarbejdere, der har været her i mange år, så de ved, hvordan det hele fungerer. Og så er det vigtigt for mig, at firmaet kører videre her i byen.

Sådan lyder det fra Uffe Harrebek, der efter at have siddet for bordenden af Harrebek Arkitekter har besluttet sig for overlade roret til Lars Rohde og Søren Rasmussen, der har været ansat i firmaet siden 2005.

De andre skal have glæde af det netværk, jeg har bygget op gennem de seneste 40 år.

Uffe Harrebek, Harrebek Arkitekter

I løbet af de kommende to år vil byens arkitektfirma gennemgå et generationsskifte, når Uffe Harrebek i 2023 ikke længere er en del af virksomheden.

Annonce

Og selv om det ikke lå i kortene, at Lars Rohde og Søren Rasmussen skulle overtage firmaet, er det noget, de tre parter tidligere har snakket om, da Uffe Harrebek har fået konstateret kræft.

- I forbindelse med, at Uffe har været syg, har vi fået en gratis omgang, hvor vi har prøvet at styre forretningen, uden at vi stod i spidsen for det. Så vi har fået en forsmag på, hvad det vil sige, og vi glæder os til at kunne føre Harrebek Arkitekter videre, fortæller Søren Rasmussen.

Det er dog helt bevidst, at de tre parter har valgt, at generationsskiftet skal foregå som en glidende overgang over godt to år.

- De andre skal have glæde af det netværk, jeg har bygget op gennem de seneste 40 år, men det er dem, der har styringen fremover, så det er aftalt meget klart, hvordan det hele fordeles, så alle får det bedst mulige ud af skiftet, lyder det fra Uffe Harrebek.

Selv om der fortsat er små to år endnu til, at han overlader forretningen til Lars Rohde og Søren Rasmussen, er de to nye parter allerede nu begyndt at tænke over, hvad de vil lave anderledes end Uffe Harrebek. Det er dog i småtingsafdelingen, da ingen af dem ønsker at ødelægge hans eftermæle.

Uffe Harrebek, forrest til venstre, er fortsat en del af firmaet de kommende to år, inden Lars Rohde og Søren Rasmussen overtager i 2023. Foto: Maria Frellesen Pedersen

- Vi sidder med nogle idéer, som vi måske har nemmere ved at effektuere nu, hvor vi sidder for bordenden, men vi kunne ikke finde på at lave om på det hele. Det er jo en velfungerende forretning. Vi har en plan om, at vi skal være mere synlige, så vi får gjort klar, hvad vi står for og hvad vi kan hjælpe med, siger Lars Rohde og fortsætter:

- Vi tager os ikke kun af de store byggeprojekter, som mange tror. Vi kan også hjælpe, hvis man for eksempel gerne vil søge om at få en tilbygning på sin garage. Og det er noget af det, vi skal have gjort folk opmærksomme på.

Annonce
Odense For abonnenter

Rollo skabte utryghed i villakvarter: Nu er han død

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fynsk diskotek involveret i større kartelsag: Tidligere ejer får stor bøde for at holde konkurrenter ude af byen

Navne For abonnenter

Michael er vendt hjem for at gøre Nyborg tryggere: Alderspræsident på ny nærstation

Odense Håndbold

Lillesøster Kirkeløkke i menneskehænder i Odense, hvor Freja Cohrt i et par omgange diskuterede med en jysk assistent

Navne For abonnenter

Dødsfald: Karen Bente Goudsmit var et imponerende stort sprogligt talent. Hun talte syv sprog og læste til det sidste bøger på fire af dem

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Navne For abonnenter

Mig og Fyn: Hjernen falder til ro, når man sidder under det mærkværdigt snoede pæretræ

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Får skandinavisk hovedsæde i Fredericia: Hæderkronet virksomhed runder 300 mio. kroner i omsætning

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Sport

Viktor Axelsen rydder bordet ved Sport 2021

Odense Håndbold For abonnenter

Odense-piger med tid til kaffe på kontoret i let kamp med spilletid fornuftigt fordelt til Mie Højlund og Lois Abbingh

Odense

Podcast: Idyllisk café genåbner, kendt bager-kæde udvider, lyslevende klædefabrik og to unikke butikker, du bør kende

Annonce