Annonce
Odense

Efter 30 år i Nørregade: Café Paraplyen får lov til at blive liggende

- Jeg har godt nok ikke fået det endeligt på skrift endnu, men vi har fået at vide, at vi kan blive boende, så det regner jeg med nu, siger Marianne Kragmann, leder af Café Paraplyen i Nørregade. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Café Paraplyen i Nørregade tiltrækker en bred vifte af mennesker, som mødes over en kop kaffe eller nogen at snakke med. Hvis stedet stadig skal være velfungerende, er det essentielt, at caféen bliver liggende centralt, siger leder.
Annonce

Det er en god nyhed for de mellem 100 og 150 daglige brugere, at den sociale, alkoholfri Café Paraplyen i Nørregade ser ud til at få lov til at blive liggende. For den centrale placering i byen, tæt på banegården og med gode busforbindelser, er nemlig altafgørende, fortæller leder af Café Paraplyen, Marianne Kragmann.

- Jeg har godt nok ikke fået det endeligt på skrift endnu, men vi har fået at vide, at vi kan blive boende, så det regner jeg med nu. Beliggenheden er det vigtigste for os, men vi har heller ikke økonomien til at kunne flytte, siger hun.

Café Paraplyen fik ellers tilbage i 2017 at vide, at man skulle flytte, da bygningen skulle rives ned, men da ejerne fik nej til planerne om at opføre endnu en meget høj bygning tæt op ad TBT Tower, ændrede planerne sig. Og det kommer nu caféen til gode.

Café Paraplyen

Café Paraplyen er en del af KFUM´s Sociale Arbejde og har eksisteret i 30 år. Mere end 50 frivillige hjælper til med blandt andet at lave mad, bage kager, lytte, rådgive og hjælpe med lektier, kontakt, netværk og fællesskab.

Her kommer dagligt mellem 100 og 150 brugere. Stedet har åbent mandag til torsdag fra klokken 10 til 20.30, fredag og søndag fra 10 til 17, men er lukket lørdag.

Annonce

Måske kontor et andet sted

Foruden caféen i stueetagen råder caféen også over nogle kontor- og mødelokaler på andensal. Men hvorvidt man også for lov til at beholde de lokaler, er mere tvivlsomt. De bruges i dag blandt andet til møder blandt de frivillige og nogle af de grupper, som caféen har lavet, for eksempel for at hjælpe tidligere alkoholikere, og til gældsrådgivning.

- Men hvis vi mister vores lokaler på andensalen, er vi blevet lovet nogle nye til samme udgiftsniveau, siger Marianne Kragmann.

Annonce
Fyn

Ny hollænder flyver ind til Odense Håndbold

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvorfor skulle jeg overhovedet stemme?

Odense

Efterlyst kvinde er blevet fundet

Annonce